Emeklilere yılda 2 ikramiye

Hükümet emeklilere yılda iki kez ikramiye verilmesine karar verdi

30 Nisan 2018 Pazartesi 19:53
Emeklilere yılda 2 ikramiye

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında 'önemli kararlar aldık' diyerek cezalar, borçlar, öğrenci affı, imar barışı ve emeklilere ikramiyeyle ilgili yapılan düzenlemeleri açıkladı.

Başbakan Yıldırım, emeklilere  yılda iki kez 1000'er lira ikramiye verileceğini belirterek, şöyle dedi; "Şimdi önemli bir müjdeye geldik. Son madde emeklilerimizle ilgili. Emekli olmuş, aşağı yukarı 12 milyonun üzerinde vatandaşımız var emekli aylığı alan. Bunun dışında emekli olmadan aylık bağlanan gazilerimiz var, şehit yakınlarımız var, köy korucularımız var. Bunlar emekliliği hak etmesine gerek kalmadan, biliyorsunuz kanunda şehitlerimizin yakınlarına aylık bağlanıyor. Bunlar 12 milyon dışında. Diğerleri normal çalışıp yaşını dolduran emekliliği gelen emekliler, artı şehit yakınları, gaziler, sivil şehitler bu grup… Yani bütün devletten maaş alanlar, emeklilik dışında maaş alanlar.

Bunlara da her yıl Ramazan bayramı öncesi ve Kurban bayramı öncesi olmak üzere birer ikramiye vereceğiz; bayram ikramiyesi. Miktar ne? Ramazan bayramı öncesi 1000 lira, kurban bayramı öncesi 1000 lira. Tabi bu 12 milyon üzerinde emekliyi düşündüğümüz zaman hatırı sayılır bir para ediyor. Emeklilerimiz daha fazlasına layık. Emeklilerin kendileri değil, dul ve yetimleri de dahil bundan istifade edecek. Dolayısıyla böylece 12 milyonun üzerinde emeklimize, ister az maaş alsın, ister çok maaş alsın bu bir bayram hediyesi, ikramiyesi olarak düşünülen bir şey.

Burada bir şey yapmıyoruz. Maaşına şu kadar dediğin zaman o bir anlam ifade etmiyor. Çok alan çok alıyor, az alan az alıyor. Standart eşit miktarda aldığı emekli maaşına bakmadan böyle bir imkanı sağlamış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun.

Gömü mü buldunuz, diyerek muhalefet başlar yaygara yapmaya… 15 yılda Türkiye’yi üç kat büyüttüğüne göre, bütçe rakamlarını 120 milyarlardan 750 milyara kadar çıkardığına göre bunların da tabi ki karşılığı olacaktır, vardır. Hamd olsun 2018’in maliye bakanının koyduğu hedeflerin üzerinde gelirler var. Kaynakla ilgili bir sıkıntımız yok. Yani bütün bu bahsettiğim kalemler, yeniden yapılandırmadan da vatandaşımız devletle helalleştiği için oradan para gelecek. Çeşitli şekilde satışlar var, oradan gelen paralar var. Ayrıca bu planlanan gelirlerin üzerinde gelir geliyor. Bütün bunların hesabını kitabın yaptı arkadaşlar. Oturduk böyle bir karar verdik. İnşallah ileride imkanlarımız daha da artınca, daha fazlasını da vermekten yana olacağız.

Sayın cumhurbaşkanımızın da oluru alındı ve bu şekilde Meclis’e bugün itibariyle bu kanun tasarısını iletmiş bulunuyoruz. Bunu yapmakla tabi AK Parti iktidarının 15 yıldan beri uyguladığı ekonomik politikalardaki sıkı duruş, mali disiplin, yapısal reformlar bitmiş değil. Bundan sonra da daha da artarak yeni dönemde devam edecek.

Hürriyet

Son Güncelleme: 01.05.2018 00:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.