Gündem dışı adalete, gündemde tütüne dikkat çekti

CHP Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse, TBMM'de parti adına söz aldı, gündem dışı adalete, gündemde tütün üreticilerine dikkat çekti.

01 Aralık 2022 Perşembe 20:12
Gündem dışı adalete, gündemde tütüne dikkat çekti

CHP Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasası düzenlenmesine dair kanun maddesinin görüşüldüğü TBMM’de söz alarak gündem dışı ve gündem maddesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kürsüde gündem dışı da açıklamalarda bulunan CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Türkiye’de adaletin tecellisinde yaşananlara dikkat çekti.

Kasım ayında görülmesi gereken duruşmanın 8 ay sonrasına, Temmuz ayına ertelendiğini belirten Köse, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adalete bakışı bu kadar çarpık olursa, beş gün Yargıtay üyeliği yapan, bir tek dosyanın altında, bir tek kararın altında imzası olmayan bir vatandaşı, bir hâkimi siz Anayasa Mahkemesine, en yüksek mahkemeye yargıç yaparsanız, Diyarbakır Baro Başkanımızın davasının hâkimi de duruşmayı sekiz ay gönül rahatlığıyla erteleyebilir. Adaletteki çarpıklığı en can alıcı şekilde gösteren bir durum, sekiz ay ertelenmiş” dedi.

28 Şubat mağduru iddia edilen 11 generalin durumunu da TBMM kürsüsünden değerlendiren Köse, aralarında 4 orgeneral, korgenerallerin olduğunu bu insanların ilerleyen yaşlarına rağmen gereksiz cezaevinde tutulduğunu savunarak, bu insanları “Elektronik kelepçe yoluyla yahut ta evde hapis yoluyla cezaevlerinden çıkartmak mümkün." dedi.

Konya’daki hayvan katliamına da TBMM kürsüsünden dillendiren Köse, hayvanlara zulmedenlerin ve tüm sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

Gündem maddesine ilişkin CHP Grubu adına söz alan CHP Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse, kürsüde tütünün bir tarım ürünü olduğunu, kaçakçılıkla mücadelede kanunda bu ürünün ne işinin olduğunu sorarak, değişiklik yapılmak istenen kanun maddesinin neden tarım komisyonunda değerlendirildiğini sorarak, AK Parti iktidarının tarıma bakışının bu olduğunu iddia etti.

AK Parti’nin çıkardığı bütün kanunlarda benzer anlayışı on iki yıldır gördüğünü öne süren Köse, iktidarınn emekçileri ve yoksul halkı hep karşısına aldığını, Virginia tütününden vazgeçemediğini ileri sürdü.

Tütün üreticilerini adeta cezalandıran bir kanun maddesi olduğunu savunan Köse, işsiz bırakılan bu üreticilerin büyükşehirlere göçtüğünü, güvencesiz, sigortasız, gelecekten kaygılı mutsuz insanlar topluluğu oluştuğunu iddia etti.

Son Güncelleme: 01.12.2022 20:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yürü git 2022-12-02 07:51:24

Yürü git kardeşim sen keyfine bak sakın milletin derdini kendine dert etme keyfini bozma sakın. Vekilim diye aldığın maaşları çar çur etme emi

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-12-01 21:12:42

Aman sakın Çorum'un Çorum'luların haklarını arama, Çorum'un yapılmayan, yarım bırakılan yatırımlarını çıkıp ULUSAL KANALLAR da anlatma, Çorum'a hiç bir faydan olmasın. Muhalefet Milletvekili misin, İktidar Milletvekilimisin ne olduğun belli değil. Senelerdir söylüyorum. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
ender 2022-12-02 00:59:56

Bu arkadaş ne işe yarıyor?
HİÇ BİR İŞE...

Avatar
Muharrem 2022-12-02 07:48:26

Ortak şirketleri var muzaffer külcü ile Çorum'da ortagi küsmesin aman Para nelere Kaadir.. haberimiz yok

Avatar
Çorumlu 2022-12-02 09:19:51

bir eserin veya bir eser yapımına ( eserden kastım: Yol, Okul, Tesis, Fabrika vatandaşın sosyal ve ekonomik durumuna katkı sağlayacak kalıcı bir eser) vesile olmanız dileği ile seçim yaklaşıyor bende şunu yaptım veya vesile oldum DEMELİ Atasözünde söylediği üzere

Avatar
Cc 2022-12-02 10:35:43

Bu kim tanıyan varmı. CHP bırak bu yanlışı. At bunu gibileri partiden

Avatar
vatandaş 2022-12-02 10:40:13

bu kim la neci ne iş yapıyor ilk defa görüyorum

Avatar
Çorum 19 2022-12-02 11:16:23

İceriderede izalei şuyudan bağ parselasyonu belediyede imara önce karşı çıkıp sonra 180 derece geri dönüş Kılıçdaroğlu'nun hadi adamı olarak ömür boyu milletvekilliği eeee eleştirdiğiniz herşeyin aynısını yapıyorsunuz farkınız nedir