Halef-selef arasında tartışma alevlendi

Belediye Başkanı Aşgın, Belediye Hizmet Binası haberine tepki gösterirken, Külcü'ye de gönderme yaptı

10 Ocak 2023 Salı 12:00
Halef-selef arasında tartışma alevlendi

Halef-selef belediye başkanları arasında bir süredir durağanlaşan atışmalar Belediye Hizmet Binası üzerinden yeniden alevlendi.

Kamuoyunda eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün sahibi olduğu iddia edilen Hakimiyet Gazetesi’nde bugün çıkan ‘Ve nihayet bitirilebildi’ başlıklı haber, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın tepkisine neden oldu.  Aşgın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve yaygın medya temsilcileriyle buluştuğu kahvaltıda, konuya ilişkin tepkisini “Belediye binası bana sorulamayacak bir soru. 2018’te bitmesi gereken bina. Tamamlanamayan diğer yatırımlar gibi bu binayı da elimizde bulduk. Bizden öne buranın tamamlanmış olması lazımdı. Benim orada göreve başlamam gerekiyordu” sözleriyle dile getirdi.

AHLAKLI VE ERDEMLİ SİYASET VURGUSU

Aşgın konuşmasında ahlaklı ve erdemli siyasetin önemini vurgulayarak, "Çünkü böyle yapmayan siyasetçilerin sonunu hep gördük. Ahlakla, erdemle yürümeyen, adı yolsuzlukla, hırsızlıkla anılanın sonunu, tüm partiler bakımından söylüyorum hep gördük. Sonumuz öyle olmasın. Geldi ahlakla, erdemle siyaset yaptı. Dürüstlüğüne kefiliz. Bu şekilde bitirenlerden Rabbim nasip etsin" sözleriyle gazeteci Erol Taşkan'a siyaset yolunda başarılar diledi.

Konuşmasının devamında, 20-30 bin liraları ödemeyemeyen bir Belediye devraldıklarını belirten Aşgın, “Yatırımlar yarım  yamalaktı. Stadyum, spor salonu, mescitler yarım yamalaktı. Recep Tayyip Erdoğan Caddesi başlamamıştı. Gıda Bankası’na alınan ürünlerin parası ödenmediği için Tarım Kredi Kooperatifi ürün vermemek noktasına gelmişti. Biz belediyeyi böylesi zor koşullarda aldık. Daha bir yıl geçmedi. Samimiyet, ihlas, erdem ve ahlakla işe koyulduk. Allah nasip etti 102 milyon 500 bin liraya hatta 60 milyonu kasamızdan olmak üzere, Çimento arazisini satın aldık. Hep gaza bastık. Hiç frene basmadık. Yatırımlardan geri durma durumumuz yok. Neyi vadetmişsek, Allah’ın izniyle hepsini gerçekleştireceğiz. Sadece orda 2 tana vazgeçtiğimiz işimiz var. Seyir Kulesi ve Panoramik müzeyi şimdilik düşünmüyoruz. Kongre Kültür Merkezi de dahil olmak üzere vaadlerimizin tümünü gerçekleştiriyor olmanın sevinciyle son yılımıza giriyoruz. Allah bir çok şey nasip etti bize. Mesela bundan 3 yıl önce birisi bana Halk Bankası’nı da yıkarsınız, Ziraat Bankası’nı da yıkarsınız, 14 bin 500 m2’lik bir meydan yaparsınız deseydi, ben bile inanamazdım. Gıda Bankası’nın ödemesini yapamayan belediye nasıl Halk Bankası’nı, Ziraat Bankası’nı yıkacak. Bu hayallerin hepsi gerçek oldu. Ziraat Bankası’nı da 1-1.5 ay içinde yıkacağız. Yeni yerine taşınmasını bekliyoruz. Hayal bile edemediğimiz işleri önce gönlümüze, zihnimize, sonra projeye dönüştürüyoruz.” dedi.

BİZDEN ÖNCE TAMAMLANMASI GEREKİYORDU

En son Belediye Hizmet binası konusuna giren Belediye Başkanı Aşgın, ‘Bu soru bana sorulmayacak bir soru.” diyerek başladığı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Belediye binası Halil İbrahim Aşgın’a sorulmayacak bir soru yani. Sebebi şu: Binanın 2018’de bitmesi lazım. Benim geldiğim tarih 31 Mart 2019. Benim orda başlamam gerekiyordu. Bizden önce buranın tamamlanmış olması lazımdı. Tamamlanmayan diğer yatırımlar gibi bunların hepsini biz elimizde bulduk. Hepsini Rabbim nasip etti ve bunların en sonuncusu yeni Belediye binasıydı. Yeni belediye binası önümüze geldiği zaman firmaya biz de süre verdik. Baktık işte bir ilerleme yok bu firma yapmayacak feshedelim dedik. Feshetme kararımızı Bakanlığa gönderdik Bakanlık feshedemezsiniz, devam etmeniz lazım dedi. 3 ay sonra fesih kararını tekrar Bakanlığa ilettik. Neyle mücadele ettiğimizi bilin diye detaylı anlatıyorum. Bakanlık ikinci kez yine feshetmedi, firmaya yine ek süre verdi. Süreç gecikti bu arada. 3. kez fesih talebimizi Bakanlığa iletmemiz gerekmiyordu. Noterden sadece tebliğ yapmamız gerekiyordu. O tarih gelince sabah 8’de Noter açılır açılmaz yazıyı gönderdik. Ondan sonra süreç hızlandı. Ve şu anda bu bölgenin en büyük, en nitelikli, en kapsamlı, en güzel hizmetlerin yapılacağı belediye binasına kavuştuk. Herkes yapamaz ifadesine yakışan bir bina oldu. Makam odası bizim değil, milletin makamıdır. Ben bugün varım yarın yokum. Ordaki dokuya yakışan makam odası yapın dedim. Benden sonra gelecekler masraf etmesin. Ortalama bir şekilde herkesin zevkine hitap edecek bir makam odası yapın dedim. Oralarda kişilere özel işler olmamalıdır. Milletin zevkine göre yerler olmalı. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun.”

PATRON KENDİSİ MANŞETİ ATTI

Toplantıda Gazeteci Servet Seyfettin Mete’nin Hakimiyet’in belediye binası ile ilgili Başkan Aşgın’ı hedef alan haberine atıfta bulunması üzerine konuşan Başkan Aşgın, şöyle dedi: “Servet Bey güzel bir sordu hakikaten. Aslında ben konuşmamın içinde bütün cevabı verdim. Bizim bir özelliğimiz samimiyettir. Açık yüreklilikle şunu söyleyim; Kazanıyorsak ta samimiyetten kazanıyoruz, kaybediyorsak ta samimiyetten kaybediyoruz. Dün genel yayın yönetmeni değişti o bahsedilen, ismi geçen gazetenin. Zannediyorum ki çok ani kararla değişti genel yayın yönetmeni bu gazetede. Yeni genel yayın yönetmeni bulmak için de vakit olmadı. Muhtemelen patron kendisi genel yayın yönetmenliğine kalkıştı. Tabi patronun kim olduğunu, nasıl olduğunu vs. siz tartışırsınız, ben isim vermiyorum. Ama ben ona bağladım sadece. Genel yayın yönetmeni ayrılınca, vakit çok dardı, yeni bir genel yayın yönetmeni bulamadılar o süre içinde ve patron kendisi manşeti attı.

'HIRS ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY'

Hırsın çok kötü bir şey olduğunu ifade edeeyim. Hırs insanı götürür, yanlış yaptırır, hata yaptırır, rabbim hırsı hiçbirimize vermesin. O arkadaşlara da patronlara da hayırlı günler, bol kazançlar diliyorum.”

ÇORUMLU OBASI’NDA AĞIRLADI

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir program düzenledi.Çorumlu Obası’nda gerçekleştirilen programa yerel basın sektöründe görev yapan medya mensupları katıldı. Belediye Başkan Aşgın, programda hem basın mensuplarıyla sohbet etti, hem de belediye hizmetleri hakkında bilgileri paylaştı.

Toplantıya katılan basın mensupları ve dernek yöneticileri de belediye başkanı Halil İbrahim Aşgın’a organizasyonu için teşekkür ettiler.

Son Güncelleme: 10.01.2023 21:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gorengoz 2023-01-10 15:03:25

Çorumu belediyeyi keyfi işlerine alet eden Alacada belediye başkan adayı bile yapılmayan Zeki Gül iflas durumuna getirdi.. el ayak öperek bakanlığa koltuk buldu oturdu.. Allah yanına birakmaz inşAllah....

Misafir Avatar
Emekli 2023-01-10 21:18:37 @Gorengoz

Zeki Gül sever el etek öpmeyi, Külcü madem bu kadar doğru adamdı da neden görevden aldılar. Merak etmeyin yakında iktidar değişince böyle dertleri kalmaz Külcü'nün de Aşgın'ın da Zeki Gül'ün de

Beğenmedim! (2)
Avatar
Vatandaş 2023-01-10 12:27:49

Mevcut belediye başkanının şunu öğrenmesi lazım.Bu siyaset kurumunun okulu yok yaşayarak öğrenmen lazım.Bi kere yiğidi öldürüp hakkını vereceksin senden öncekine çamur atıp karalamayacaksın.adamın varsa kusuru kabahati mensubu olduğun parti hala iktidarda buldur suçunu.Ama millet iyi biliyo sayın Külcünün memlekete ne kadar ve nasıl hizmet ettiğini.Bence sen Mektup yazmaya başla.(anlayan anlamıştır umarım)

Avatar
vay vay 2023-01-10 13:42:50

Memleketin ilk Ak Partili belediyesine 2.Atlamaz dönemini yaşattığı için Sayın Başkana müteşekkiriz. Seçildiği günden buyana yaptığı icraatlar ortada iken fazla söze ne hacet. Lütfen işimize bakalım ha işimiz yok halefimin aldığı kararların kaymağını yeyim hemde diyeceğimi diyeyim diyorsa buna da saygı duyarım. (Anlayana)

Misafir Avatar
Çorumsuz 2023-01-10 21:00:35 @vay vay

Ya yorum yazıp ANLAYANA diye bitirmeyin be. İlkokul atışması gibi. Ya zaten anlayan anlayacak, ne bu "çok zekiyim", "aman çok inceciyim", "iğne deliğinden geçiririmcilikler" ?! o kadar acayipseniz yazın adınızı soyadınızı takır takır; kime ne söylüyorsan söyleyin! Ne lüzumsuz tavırlar bunlar ya. "ANLAYANA , KIPS" Taşranın kıytırık haber sitesinde yorumlara bak. Editörü yazdığı metni okumaz, habercisi masa başında haber çeker, yorumlarda büyük oyuncular... Şuraya "başkan sen yine de çok fazla dürüstlük falan deme" diye yazmaya geldim ne yazdırdınız ya... Adamcağız da kendi partisinde devrisabık peşinde... ne haller bunlar ya..

Beğenmedim! (5)
Avatar
crm 2023-01-10 12:12:26

başkan doğru söylemiş, neresi yanlış...

Misafir Avatar
has çorumlu 2023-01-10 14:38:42 @crm

mesela 20-30 bin lirayı ödeyemediğini iddia ettiği belediyenin kasasından 60 milyon nasıl çıktı.

Beğenmedim! (2)
Avatar
Nurettin 2023-01-10 13:21:34

Halil başkan sen görevi kimden devraldın. İşi bitirmesi gereken odur. Külcü olsa idi biterdi hazır makama otururdun bunun böyle bilinmesi gerekir. belediyeyi borçlandıran da sendin devraldığın kişidir. Aday olacağım diye boş yere kahve dağıtıp anket yaptırdı. Dünyanın parasını verdi. yazıklar olsun Allah soracak bunları ondan . Sizde Külcüyü suçlamakla yanlış yapmışsınız. Külcü projeler adamıdır üretir ve uygular. Sizler hazırı devam ettirdiniz. Yeni projelerinizde bahsettiğiniz yapmanız gerekenler. başarılar dileriz.

Misafir Avatar
murat 2023-01-10 15:24:55 @Nurettin

pekiiii; külcü neden istifa etti?
Ya da neden görevden aldılar?
Bir kusur mu etti?

Biliyorsan söyle de biz de bilelim...
Ben bilmiyorum, soruyorum.

Beğenmedim! (4)
Avatar
Abdullah 2023-01-10 12:51:45

Külcü iki yolda işin yüzde 90 a yakınını bitirdi . Halil Başbakan 4 yolda kalanını tamamladı .

Avatar
engin 2023-01-10 13:36:40

2019 da oturman gerekiyorsa orda başlaman gerektiğini iddia ediyorsan %83 bitmiş binayı 1 yılda bitirip sen oturaydın. 4 yıldır nerdesin ?

Avatar
Recep 2023-01-10 12:24:35

Bir tane projesi tamamlansaydı iyiydi seçime kadar,