Hastane’den 1.5 yıldır cevap bekliyor

İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bilgi edinme taleplerine 1.5 yıldır cevap verilmediğini açıkladı.

08 Temmuz 2019 Pazartesi 20:25
Hastane’den 1.5 yıldır cevap bekliyor

İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bilgi edinme taleplerine 1.5 yıldır cevap verilmediğini açıkladı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ‘Yılın Hastanesi’ seçilen eğitim ve araştırma hastanesinin durumunu eleştiren Özsaçmacı, yaptığı açıklamada özetle şöyle dedi; “Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi’nin başarılarının devamını dileriz. Lakin 2018 yılı başında 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu’na istinaden oluşan hakkımızı kullanarak noter aracılığıyla iadeli taahhütlü posta yolu ile gönderdiğimiz bilgi edinme talebimize bir buçuk yıl geçmesine rağmen yanıt alınamamıştır. Soruyorum kanunları mı tanımıyorsunuz, yoksa bir şeyler mi saklıyorsunuz? Kanunların vermiş olduğu hakkı usullerine uygun bir şekilde gerçekleştirilen talebimize neden cevap vermediniz? İnanıyoruz ki demokrasilerde çare tükenmez meclise taşıyıp oradan da soracağız.

Kamu hastane yönetimi mi, sağlık müdürlüğümü, rektörlük mü,  başhekimlik mi, müdürlük mü? birçok kez yönetimsel değişiklikler oldu ki; hızınıza yetişemedik. Kusurumuza bakmayın. Söz konusu kurumun sevgili yöneticileri bizim gibi muhalefetin varlığı sizlerin üzerindeki siyasi baskıyı azaltır ve huzur içinde çalışırsınız. Sizler rejim içerisindeki yöneticilik, idarecilik işleyişini yanlış anlamışsınız.

Yöneticiler yasaları istediği şekilde yorumlar, işine geldiği şekilde değiştirir, hatta çıkarları doğrultusunda yok sayarsa toplumda hukuka güven sarsılır ve herkes kendi hukukunu uygulamaya başlar ki; Allah korusun geri dönülmez bir yola girilmiş olur. Söylemesi bizden.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bozkurt 2019-07-08 22:27:49

Sende geri dönülmez bir yola girdin elbet hesabı sorulacak.

Avatar
Coray 2019-07-09 18:26:41

Senden siyasetçi olmaz.Boşuna beklenti içerisinde olma ve en kısa zamanda bu işi bırak.Teşkilat başkanının,Sizi bu görevde tutmasının hesabı nedir?

Avatar
Vatandaş 2019-07-09 02:00:06

Bekir bey, maşAllah soyadın gibisin. Saçmalıyorsun...Bir iddia ortaya atiyorsun, iddianın konusu ne belli değil. Çamur at izi kalsın... Anlaşılan hazım sorununuz var.. Size tavsiyem, iki soda sallayin geçer...

Avatar
crm 2019-07-09 08:43:41

adam olsan verirlerdi.

Avatar
Bu site ve sen berbatsınız. 2019-07-09 14:35:42

Haber diye bunumu buldunuz. Adamın bilgi edinme kanunundan haberi yok. Ne günlete kaldık. Noter kanalıtla bilgi edinme? Alırsın bekle sen!

Avatar
özçorumlu 2019-07-12 00:36:13

Ancak edebiyat yaparsınız partinizi stepne olmaktan kurtarın önce yaptığınız her hamlede vatan millet düşmanları kazanıyor.Hatta geçenlerde itiraf geldi hoşunuza gitmedi