İktidara son çağrımız

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye genelinde asgari ücretten vergi alınmaması için 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması eylemi yaptı.

05 Kasım 2021 Cuma 14:58
İktidara son çağrımız

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye genelinde asgari ücretten vergi alınmaması için 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması eylemi yaptı. Kadeş Barış Meydanı’nda gerçekleştirilen eyleme, CHP İl ve Merkez İlçe Teşkilatları katıldı.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Türkiye’de 7 milyondan fazla vatandaşın asgari ücretli açlık sınırı altında yaşadığını belirterek, şöyle dedi: “İktidara son çağrımız! Bu adaletsizliğe, bu hukuksuzluğa derhal son verilmelidir. Asgari ücretteki vergi zulmü ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Tahtasız, iktidara geldiklerinde asgari ücretlilere uygulanan vergi zulmüne son vereceklerini ve asgari ücretten vergi kesintisini kaldıracaklarını söyledi. Açlık sınırı altında asgari ücret alan milyonlarca çalışanın dengeli ve sağlıklı beslenme hakkının olmadığını anlatan Tahtasız, şöyle dedi: “Kış aylarında domates yeme hakkı yok. Asgari ücretli çalışanlar aldığı ücretle kirasını, faturalarını ödeyemez durumda, çocuğuna okul harçlığı dahi verememenin ağır yükü altında. Telefon ve araba almaya hakkı yok ama geçmeyeceği üçüncü köprünün yapım parası kendisini açlığa mahkûm eden asgari ücretinden kesiliyor” dedi. Asgari ücretle çalışanların açlığa ve yokluğa mahkûm edildiği gibi bir yandan da ağır vergi yükü ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Tahtasız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Asgari ücret, adı üzerinde en düşük ücrettir. Ve Türkiye’de toplumun en düşük gelire sahip olan asgari ücretlilerden yüksek oranda vergi kesintisi yapılmaktadır. Bir asgari ücretli yılın dört ayından fazla bir sürede sadece vergi ödemek için çalışmaktadır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-11-05 21:47:08

La uşağum sizin işiniz saçmalak mı? Benim imkanım var ama kışın domates yemem. Çoğu vakit bir yoğurtlu köy çorbası yeter. Sıkıntı var mı evet var bu sıkıntı hep oldu zaten . Hele sizin halk düşmanı partinizin öyle seçimle değilde hep ayak oyunları ile bir şekilde iktidar ortağı olduğunuz dönemde daha çok sıkıntı oldu. Birde milleti adam yerine komadınız. Telefon araba var mı yok mu gelde gör en ücra yerlere. her şeyi veriyorsunuz hep bazı şeyleri kaldırıyorsunuzda bir de kaynak nedir nasıl vereceksiniz anlatın hemen size hak verelim. Yoksa saçmalamayın

Avatar
19 çorum 2021-11-05 21:57:06

Vay be halk düşünüyor cehape şu an Kıbrıs Zafere Doğru filmini izliyorum Makaryos ve itlerinin Şehit Cengiz Topel'e yaptıklarına bakıyorum. Bu halkçıların belediye başkanı yunanlıların sevgilisi İmamoğlu makaryos ititin heykelini dikiyor o geldi aklıma. Vatansever olan CHp tabanı ne zaman uyanırda bunları görür bilemem. Allah ıslah etsin bu kemalin ekibini

Avatar
La uşağum?? 2021-11-06 09:29:16

Üslubundan eğitim seviyen belli oluyor.. Hangi darbeden sonra CHP iktidara geldi cahil herif.. 80 darbesinden sonra dincilerin önü açıldı.. Sana bir çorba yeter bu arada evet..20 yıllık iktidarın sonunda yoksulluk hep vardı demek çapsızlıktır. Yoksulluk hep vardı ama bu kadar talan hırsızlık yolsuzluk yoktu, aleni değildi..

Avatar
Eyt 2021-11-06 17:59:04

Eyt yide unutmayın

Avatar
Çorumlu 2021-11-05 19:47:17

Asgari ücret memur maaşıyla eşitlendi. Size oy veren kesim memurlar