İşçi sayısı 120’ye yükseldi

Çelikler Alpagut-Dodurga Kömür İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Gürler...

22 Temmuz 2015 Çarşamba 17:28
 İşçi sayısı 120’ye yükseldi


Çelikler Alpagut-Dodurga Kömür İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Gürler, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu makamında ziyaret etti.


Yapılan açıklamaya göre, Genel Müdür Gürler, Dodurga Kömür İşletmelerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, 120 işçinin yerüstünde çalışmak üzere 1 Ağustos itibariyle işe alımının planlandığını, 280 işçi ile çalışmalarına devam ettiklerini, yerüstü kömür madeninde çalışan işçi sayısının 400’e ulaşacağını belirtti.


Milletvekili Salim Uslu ise, eski bir sivil toplum kuruluşu başkanı olarak konuyu yakından takip ettiklerini belirterek, işçilerle sıkı sık görüştüğünü ve bakanlık nezdinde de çalışmalar yaptıklarını belirtti.


Uslu, görüşme  hakkında şu bilgileri verdi: “Antigrizu teçhizatları ihtiva eden Avrupa birliği normlarına uygun ATEX sertifikası verilmesi konusunda bir kanun düzenlemesi gerekiyor. Bu konuda hazırlıklar yapıldı. Meclis açılır açılmaz bu kanunun gündeme geleceğine inanıyorum. Ayrıca ton başına da işletmenin çalışma koşulları ve kârlılığı da dikkate alınarak iyileştirilmeler ve fiyat ayarlamaları yapıldı. Bir hafta önce bakanlar kurulu kararıyla çıkartıldı. ATEX sertifikası ile ilgili de meclis çalışma yapar ise inanıyorum ki sorun çözülmüş olacak. Ayrıca bu aybaşı itibariyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu da ihtiyaç sahiplerine kömür yardımı yapılması konusunda bir çalışma yapıyor. İlgili kurumlar çalışmaların sonuçlarını TKİ Genel Müdürlüğü ile paylaşacaklar. Sayın Hüseyin Gürler de ziyaretinde “bütün bu iyileştirmeler, yeni teknik düzenlemeler ve kömür yardımının yeniden planlanması nedeniyle 120 civarında eleman alabileceklerini özellikle 50’eyakının şoför olmak üzere yeni eleman alacaklarını” belirttiler. Uslu, Muhtelif tarihlerde Ankara ve Çorum'da işçilerle yaptığımız toplantılar işveren ve ilgili kurumlarla yaptığımız çalışmalarda zaten işsizlik sigortasında şartları yerine getiren arkadaşlarımızın ödemeleri yapılmıştı. Şimdi 120 civarında yapılacak işçi alımında da bilhassa işyerinden ayrılan arkadaşlara öncelikli olarak davet edilmesi çalışırken işsiz kalan arkadaşlarımıza açısından da son derece doğru ve insani bir tercih olur” dedi.



 

Son Güncelleme: 22.07.2015 19:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.