İttifak 51 ile sıçrayabilir

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Cenova, Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde işbirliğinin büyükşehirler dışında 51 ile sıçrayabileceği yorumunu yaptı.

30 Ağustos 2023 Çarşamba 00:35
İttifak 51 ile sıçrayabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmeye ilişkin CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Cenova değerlendirmelerde bulundu.

Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde ittifakın kapsamını genişletebileceği yorumunu yapan Cenova, konuya ilişkin özetle şu görüşlere yer verdi:

2019’DA SADECE BÜYÜKŞEHİRLER VARDI

"... 2019 yılında sadece büyükşehirlerde büyükşehir belediye başkan adayları üzerinde iş birliğine gidilmişti. İlçelerde dahi iş birliği yapılmamıştı. Yeni dönemde daha kapsamlı bir iş birliği modeli üzerinde durulmasına sıcak bakılıyor.

ANKARA VE İSTANBUL KRİTİK

30 büyükşehirde hem belediye başkan adayları hem ilçelerde ortak çalışma görebiliriz. İstanbul, Ankara çok kritik iki il. Burada hem belirlenecek belediye başkan adaylarının ismi hem de ilçelerde olası iş birliği ile belediye meclisinde Cumhur İttifakının çoğunluğu sağlaması yönünde strateji izlenebilir.

51 İL İÇİN DE ÇALIŞMA YAPILABİLİR

Yine işbirliği kapsamı geniş tutulursa 51 il için de çalışma yapılabileceği belirtiliyor. İl belediye başkanlıklarının yanı sıra ilçeler de işbirliği konusu olabilir. MHP açısından baktığımızda son genel seçimde 51 ilin 13'ünde ilk kez vekil çıkardı. Bu oy artışının yaşandığı yerler dikkate alınarak bir çalışma söz konusu olabilir. Tabii en büyük hedef CHP'nin elindeki 11 büyükşehri almak. Bu nedenle özellikle İstanbul ve Ankara'da işbirliği konusu kritik öneme sahip olacak gibi görünüyor..."

Son Güncelleme: 29.08.2023 23:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emekli 2023-08-30 22:11:33

16 Milyona yakın emekli olarak çoğumuz yazın ortasında yediğimiz ayazı unutursak namertiz. Yılbaşında emeklinin önüne atılacak yeme kananlarda namerttir. Gıda fiyatlarındaki fahiş artış, ev kiralarındaki akıl almaz fahiş fiyat sizi yerel seçim sandığında boğar

Avatar
Okur 2023-08-30 22:57:32

Hiç mercek etmeyin yılbaşında seyyanen zamla beraber emekliye %40. O emeklilerin hepsi AKP’’li olacak

Avatar
Untulur 2023-08-31 07:19:25

Bizim millet herşeyi unutur neler unutulmadı ki neler denmedi neler yapılmadı unutulu %51 değil %90 olursa şaşmam bizim millet herşeyi unutur seçimden sonra bir sonraki seçime kadar ağlar yine unutur