Kadın başkan sordu; 'Bu karenin hepsi niye erkek?'

08 Nisan 2023 Cumartesi 14:07
Kadın başkan sordu; 'Bu karenin hepsi niye erkek?'

Gelecek Partisi Çorum İl Kadınları Başkanı Selma Bayrakdar, AK Parti Belediye Meclis Grubu’nun Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile yaptığı istişare toplantısında hiçbir kadın üyenin olmamasını eleştirdi.

Kadınları yok sayan bir zihniyeti asla kabul etmediklerini belirten Selma Bayrakdar, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu şehirde sadece erkekler değil, kadın ve gençler de var” dedi.

Kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkının günümüzde hala yeterli olmadığını ve fırsat eşitliğinin sağlanamadığını savunan Bayrakdar, kadınları aktif siyasete katılmaya çağırdı.

Tüm siyasi partilerin gerek Belediye Meclisi gerekse İl Genel Meclisi üyelerini belirlerken kadınlara daha fazla kontenjan ayırmaları gerektiğini vurgulayan Bayrakdar, Millet İttifakı iktidarında yapılacak ilk yerel yönetim seçimlerinde kadınlara daha fazla yer vereceklerini iddia etti.
 

Son Güncelleme: 09.04.2023 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AdAm 2023-04-08 14:33:32

Bu belediye başkanı bazı iş ilanlarındada erkek olma şartı aramadımı kadınları dışlamadımı
Malesef Cinsiyet ayrımcılığı yapan bir Belediye

Avatar
Karadenizli 2023-04-08 17:48:40

Aman ne açık yakalamış bu kadın. Sanki Ak partide hiç kadın yok hiç kadınlarla toplantı olmuyor, onlarla istişare edilmiyor. Bunu elestirecegine yol arkadaşlarınız kandilin itlerinin destekçilerinin toplantılarında neden bayrak yok diye sorun.

Avatar
Erkek 2023-04-09 00:06:23

Kadın yokta orada ondan olmasın

Avatar
Çorum için 2023-04-09 10:39:07

Sana ne diye sorarlar insana ? Bu yaptığınız cinsiyetçilik oluyor orda görevli insanların hepsi erkekse oraya kadın atamak zorunda hissetmek cinsiyetçiliğin kendisidir. Hani herkes insandı