Kavuncu’ya Çorum şivesiyle esprili cevap

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun, İyi Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat’a verdiği cevaba İyi Parti’den karşılık geldi.

04 Aralık 2019 Çarşamba 19:28
Kavuncu’ya Çorum şivesiyle esprili cevap

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun, İyi Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat’a verdiği cevaba İyi Parti’den ilk yorum geldi.
İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Milletvekili Kavuncu’nun açıklamalarına sosyal medya hesabından cevap verdi.
Özsaçmacı, paylaşımında, “Merakın oysa, 45 yıldır buradayım. Bilemedik, kusura bakmayın. Bakan cevaplasın kamuoyu ile paylaşalım. Sizden önce patika yollarda seyahat edip uçağı havada gören masum Çorumlular’ız. Bilmemek ne kadar kötü bizim için. Bilmediğini, bilmiyor olmak nasıl bir şey Sayın Kavuncu.?” ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun havaalanı ve demiryolu açıklamasına bugün de Çorum şivesiyle karşılık verdi.

Dün sosyal medya hesabından yaptığı kısa paylaşımla Kavuncu’ya cevap veren Özsaçmacı, bugün de yazılı bir açıklama yaptı.

Milletvekili Kavuncu’nun açıklamalarını tebessümle karşıladığını, hatta bu yazıyı kaleme alırken de gülme krizine girdiğini belirten Özsaçmacı, AK Partili sözcülere kendilerine mizahı hatırlattıkları için teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili hemşerilerim; Sizlerden özür dileyerek başlamak istiyorum. Nedeni şudur ki beriğunden (dünden) beri telefonlarım susmuyor, mesajlara cevap veremiyorum, o kadar yoğun. Çorumlu hemşerilerim siyasi görüş farkı gözetmeksizin hemen hepsi AK Parti’ye oy vermiş hemşerilerim başta olmak üzere ortak söylem şu şekilde oldu: Her biri gülerek bu ‘Kavuncu kim’ diye sordular. Benim serzenişim nedeni ile açıklamasını okumak durumunda kalmışlar. İnanın dünden (beriğun) beri hiç bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum ve halen… Siyaseti bu kadar eğlenceli hale getiren AK Partili sözcülere bize mizahı hatırlattıkları için ayrıca teşekkürlerimi sunarım.

Biz bilmediklerimizi sorup Çorum adına ne aşamadayız öğrenmek istemekteyiz. Lakin sizin içinde bulunduğunuz durumu anlamak zor. Bilmediğini, bilmemek nasıl bir duygu?

Milletvekili tanımını siyasetin illerde partiler aracılığı ile yapıldığını muhalefetin sorular sormasının ne anlama geldiğini bilemeyip Çorum’da tanınırlığı olmayan birini daha fazla gündemde tutmamak adına bu bahsi yerel bir siyasi olarak noktalamak istiyorum.

Kusura bakma Kavuncu, yan gomşuları (Yozgat, Amasya, Tokat, Çankırı, Kastamonu, Kırıkkale) gunülediydik ecimcik, çok üzgünüz. Seni muhaat ol diye seçdiydik. Kusura bakma bizim göbeller yosa mazlımdır. Bu bıldırdan kurulan İYİ’ler mi ne varmış beriğun bizim göbellere haydi combam diye diye yelikdirmişler, hükümete sorular sormuşlar. Bizimkiler deşenek oynar, muzunnaslık yaparlar kusura bakma. Sizden önce bizler Çorum’da bişaal, ilistir gibi patika yollarda alenip saesek oynardık, vesayiti bilmediğimizden tomofili görünce heyecanlanır yuğürdürdük ayağımız tokecirdi, ha bakalım dengil donbalak olurduk. Avgunlar bicimcik olduğunda havada teyyareye mayıl mayıl bakardık bizimde paşaportumuz olucak mı? diye. Bostan kırar şilepesini üstümüze süreriz. Tren bizim nemelazım çatmata oynarız. Yıllardır bekliyoruz ığıldak oluverir dediydik olmadı. Çoodürümçüş oynamaya devam ,daha çok göresiyeceğe benziyoruz.”

Son Güncelleme: 05.12.2019 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
karakuş 2019-12-04 23:18:13

erol bey siz şehri savunacağınıza, yatırım getireceğinize getirin diyen vekile karşı çıkıyorsunuz. Sayenizde çorumun hakkını başka şehirler arar oldu. ama siz foto çekinmeye devam edin.

Avatar
Hasan 2019-12-05 11:47:30

İyi Parti il başkanı sonuna kadar haklı, ak parti Çorum'un hakkı olan yatırımların tamamına yakınını Yozgat'a kaydırdı, dün Bekir Bozdağ'ları vardı, bugün Fuat Oktay' ları.

Bizim ise bize havada uçak görmeyi reva gören Salim Uslu'muz vardı...

Meral hanım Çorum'a havaalanı lazım biz yaparız dedi, Tayyip bey daha Merzifon orda, yolu kısaltırız dedi.

Çorum'un lehine konuşan bu konuda iyi parti'dir...

Avatar
İskilipden 2019-12-05 07:12:20

İskilip ihtiyaclarını dile getirmek isterim.
A. Çankırı İskilip yolundaki göçüğün lahıkı ve asfalt kalitesinin düzeltilmesi (1 yıl oldu teslim edileli)
B. Projesi hazır olduğu belirtilen Tosya İskilip yolunun başlaması.
C. İnşAllah İskilip Çorum yolu bitirilecek.
D. İlçemiz esnaf insan sayısı DÜŞÜYOOOOR. Nufüs ve insan artırıcı faaliyetler ürtırımı sağlanmalı.
E. Üniversite binası? Bekleniyor. Neden. Çürüsünmü. Hastane 9 yılda anca açıldı.
F. İlçede yurtkur a ihtilaç var. Kapalıspor salonu yok. Kültür merkezi, sinema tiyatro salonu YOKTUR. İHTİYAÇTIR..
G.SAHİPSİZLİĞİN ADI İSKİLİP OLMASIN DİYOR SAYGILAR SEVGİLER DİLERİM.

Avatar
Kürşat 2019-12-04 21:41:03

Hadi ordan haddini bil rol kapmaya çalışma hdpkk seviciler sizi gidi ...

Avatar
Sami 2019-12-05 01:32:33

Karakuş bey, ip'li vekilin derdi çorum a yatırım getirmek mi acaba ?

Avatar
Kenannn 2019-12-05 08:43:15

Bu düşünce ile zor be. Dışarıdan gözlemleniyor aldığın oy hizmet he bileyim. Artık sorğulanıydr nedan yatırım hizmet yol tren uçak vb

Avatar
Yeterlilik 2019-12-08 13:55:32

Bekir efendi;siyaset yapacağım derken komik davranışlar sergiliyorsun.Eleştiriyi bırak, Çorum ağzı ile değil,herkesin anlayacağı dilden 'net ve yalın'' ifadeler ile durumu anlat.Sizde ve MHP il başkanında siyaset yeterliliği göremiyorum.Bırakın da yerinize yapacak olanlar gelsin.

Avatar
Dürüst 2019-12-05 01:06:21

Havaalanı ve yüksek hızlı tren fikrini ortaya attım dahada ileri giderek yıllar önce Çorum'a katma değeri olan bir yatırım daha yazdım haberleri olmadı kimsenin alternatif bulup diğer iller nasıl yatırım alıyorsa öğren STK Lara yüklen PKK sevici HDP ortağı ne zamandır yatırım sever oldu yeni taktikleri de yatırıma alkış tutmakmi var