Kayrıcı son iftarda Uğurludağlılar ile buluştu

MHP Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, Ramazan ayının son iftarında Uğurludağlılar ile bir araya geldi.

21 Nisan 2023 Cuma 00:51
Kayrıcı son iftarda Uğurludağlılar ile buluştu

MHP Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, Ramazan ayının son iftarında Uğurludağlılar ile bir araya geldi.

Yapılan açıklamaya göre; 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçim çalışmalarına gece-gündüz demeden devam eden Kayrıcı, Ramazan ayının son gününde hemşehrileriyle iftar sofrasında buluştu. Çorum merkez başta olmak üzere çok sayıda ilçede iftar programlarına katılan  Kayrıcı, partisinin Uğurludağ İlçe Teşkilatı öncülüğünde düzenlenen iftar programına katıldı. Programda İl Başkanı Agah Karapıçak, Milletvekili Adayı İsmail Lek, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda partili ve vatandaş hazır bulundu.

İSKİLİP DOLMASI İKRAMI

İskilip Dolmasının ikram edildiği iftar programında konuşan Kayrıcı, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin önemine değinerek, “Önümüzde ülkemizin varlık-yokluk seçimi var. Bu seçim ülkemizin gerçek düşmanlarına koz verecek bir seçim. Bu nedenle sandıkta elinizi vicdanınıza koyarak düşünmeniz gereken bir seçim. Bu seçimde sandığa küskünlüklerimiz ve dargınlıklarımızı bırakarak gitmek mecburiyetindeyiz." dedi.

Kayrıcı, Uğurludağlılar’dan hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hem de MHP’ye oy vermelerini istedi.

ARİFE DUALARINA KATILDI

MHP Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, her bayram arifesinde olduğu gibi bu yıl da geleneği sürdüren Çorumlu esnafının arife duasına katıldı.

Çorum'da Ahilik geleneği olan arife duasının ilki Corum Oto Tamirciler Makine Yedek Parça Satıcıları Tornacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Sanayi Sitesi’nde bulunan Ahi Evran Camii’nde yapıldı. İl Başkanı Agah Karapıçak ile birlikte duaya katılan Kayrıcı, esnaf ve sanatkar temsilcileri ile bir araya geldi. Diğer siyasi parti milletvekili adayları ve parti yöneticilerinin de yer aldığı duada yeni yapılan camide gezildi.

Kayrıcı, Çorum Çilingir, Sobacılar ve Tenekeciler Esnaf Odası’nın Çıraklık eğitim Merkezi karşısında bulunan İlhan Metal’de düzenlediği duaya iştirak etti.

Esnaf ve sanatkarlar, ülkenin birliği ve bütünlüğü ile esnafın bol kazanç elde etmesi için dua ettiği son arife duası etkinliği ise Dikici ve Kunduracılar Esnaf Odası tarafından Ayakkabıcılar Arastası’nda yapıldı.

Toplumun farklı kesimlerinin yanı sıra kent yöneticilerinin de katıldığı etkinliklerle Ahilik geleneğini sürdüren Çorum esnafını tebrik eden Kayrıcı, esnafa hayırlı, bereketli ve bol kazançlı günler geçirmelerini temenni etti.

Kayrıcı, tüm İslam Alemi, Türk dünyası ve Çorumlu hemşehrilerinin de Ramazan Bayramını kutladı.

BAYRAM MESAJI

MHP Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, Ramazan Bayramı mesajında, Ramazan ayını uğurlamanın hüznü ile bayram günlerine kavuşmanın sevincini bir arada yaşadımlarını söyledi. Kayrıcı, Bayramın; öncelikle Çorumlular olmak üzere, ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için huzura ve barışa vesile olmasını temenni etti.

DARGINLIKLAR, KÜSKÜNLÜKLER BİTER

Bayramların, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu; insanların iyiye, güzele, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe yöneldiği günler olduğuna işaret eden Kayrıcı, “Bir yanda Mübarek Ramazan ayının bitimiyle hüzünlenip manen burukluk yaşıyorken, diğer yanda bayram günlerine vasıl olmanın huzuruyla, hususuyla, umuduyla ve sevinciyle yüreklerimiz çarpmaktadır. Bayram, kırgın gönülleri buluşturan kardeşlik havzası, dargın ve küskün bedenleri kavuşturan müstesna günlerdir. Bayram sabrın mükafatı, sağduyunun münasebeti, samimiyetin müessesi, saadet ve selametin mümtaz bir dönemidir. Hepsinden ve her şeyden evvel bayram milli ve manevi kucaklaşmanın müstesna bir müjdesidir” dedi.

SOFRAMIZDA DEPREMZELERİ UNUTMAYALIM

Ülkemizin 6 Şubat’ta son asrın en büyük felaketini yaşadığına hatırlatan Kayrıcı, deprem felaketinde hayatını kaybeden en tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerken, “Tüm çabamız depremzede kardeşlerimize ihtiyaç duydukları desteği sürekli olarak sağlamak yönünde olmalıdır. Hepimiz bundan sonraki süreçte soframıza bir tabak da depremzede kardeşlerimiz için koymalıyız” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 21.04.2023 00:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.