Malcolm X'in sözüyle iktidara çattı

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, ırkçılıkla mücadelede Amerika ve dünya tarihine damga vuran Malcolm X'in bir sözü ile iktidarı eleştirdi.

28 Aralık 2021 Salı 13:23
Malcolm X'in sözüyle iktidara çattı

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, ırkçılıkla mücadelede Amerika ve dünya tarihine damga vuran Malcolm X’in bir sözünü hatırlatarak, iktidarın son ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirirek, “Biz ancak zenginlikte eşitlenen bir Türkiye olursa mutlu oluruz.”dedi.

İşte a açıklama:

Faizdeki indirimler esnafa öğrenciye yaramıyor. Bir servet aktarımı var. Dolar inse de çıksa da görmezden gelinemeyecek problemler var. Türkiye'nin artan bir yoksulluğu var. Emekli parasıyla geçinebilen emekli sayısı yüzde 10'u geçmez. Çok büyük bir işsizlik problemi var. Her dört gençten biri ne okuyor ne çalışıyor. Devletin kapsayıcılığı azalmış durumda. Sosyal yardım desteklerini tarikatlara, cemaatlere bıraktığı için yardıma muhtaç insanlarımız kötüye kullanılabilir sistem içerisinde devleti hissetmiyorlar. Aile yoksulluğu can acıtıcı. Çocuk, kadın, engelli yoksulluğu ise daha can acıtıcı.

Konuyu özetleyecek olursak Malcomx’in bir sözünü hatırlatmakta fayda vardır; Size Bıçağı dokuz santim saplayanın, bıçağı altı santim geri çekmesi lütuf mu?

"Doların devamlı inip çıktığı, herkesin bu kuru, faizi konuştuğu günlerde, Türkiye’nin asıl meselesi yoksulluğu nasıl azaltacağız? İnsanlar devleti yeniden nasıl hissedecekler?

Çok iddialı bir şekilde Türkiye kur ve faiz problemini en fazla 1 bir buçuk sene içinde çözer. Türkiye enflasyon problemini de çözer. Bunları 1,5 sene içinde hallederiz. Türkiye'nin daha acil ve çözülmesi o kadar kolay olmayan başka bir problemi var. Artan yoksulluk ve gelir eşitsizliği. Zenginlerin giderek daha fazla zengin olması ve sizin cebinizden çıkan paralarla zengin olması. İşsizliğin artması. Bizim önceliğimiz bu. TÜİK, 'Türkiye yüzde 7 büyüdü' dediğinde bunu hiç kimse hissetmiyor. Biz ancak zenginlikte eşitlenen bir Türkiye olursa mutlu oluruz.”

Son Güncelleme: 28.12.2021 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Külhan beyi 2021-12-28 18:07:27

Sen ve partin mi eşitleyecek her zamanki gibi soyadının gereğini yapmışsın.

Avatar
doğru söz 2021-12-28 18:53:55

Çok iddialı bir şekilde Türkiye kur ve faiz problemini en fazla 1 bir buçuk sene içinde çözeceğinizi iddia ediyorsunuz. Kiminle chp, pkk, hdp ile mi. Yoksa vatandaşa söven TÜRKKAN ile mi?

Avatar
Çorumlu 2021-12-28 21:23:04

Zilletçiler dışa şikayet, memlekete yardım gelmemesi, her konuda ellerinden geleni yapıyorlar hala neden memleket batmıyor diye deliriyorlar. Zilletin minik ortağının bu başkanıda gerçekten kendini kaptırmış memleketi kurtaracaklarına. Hani birde yol göstterseler helal olsun diyeceğiz

Avatar
Kıraç 2021-12-29 23:31:46

19 yıldır oy vererek iktidar verdiğimiz kişinin bize nankörler demesi ile yüzümüze tokat atmasını mi kabulleneceğiz?
$ 2.5TL iken dolara güvenenler yarı yolda kalacaklar diyen ve $ dolar 18TL olarak milleti fakirleştilenleri mi kabulleneceğiz?
Nas diyerek faizi üstü kapalı şekilde arttırarak Nas' i ayakları altına alanlarımı kabulleneceğiz?
Aşırı Fiyat artışları ile emeklisi, çiftçisi esnafı, memuruna zor yaşam şartları çok zor duruma getirenleri mi kabulleneceğiz?
Döviz düştüğü halde akaryakıt fiyatlarını düşünmeyenleri mi kabulleneceğiz?
Faize caiz, zinayı suç olmaktan çıkarmalarımı kabul edeceğiz?
Bu vatanda yaşayan herkes vatanını, bayrağını,ezanını,minaresini,milli parasının az onlar kadar seven insanları ayrıştıranları mi kabulleneceğiz?