O bina için yeniden ihale kararı çıktı

AK Parti Çorum Milletvekili  MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yeni hizmet binasının yeniden ihaleye çıkarıldığını açıkladı.

02 Ekim 2020 Cuma 12:24
O bina için yeniden ihale kararı çıktı

AK Parti Çorum Milletvekili  MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yeni hizmet binasının yeniden ihale edildiğini ve bakanlıkla müteahhit firma arasında sözleşmenin imzalandığını açıkladı.

Abide Kavşağı karşısında eski Müze Müdürlüğü alanında yapımına 2018 yılında başlanan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binası inşaatı, müteahhit firmadan kaynaklı sorunlar nedeniyle durmuştu. Milletvekili Ceylan, yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve hizmet binası inşaatına yeniden başlanılması için girişimde bulundu.

Ceylan'ın girişimleri neticesinde yarım binanın yeniden ihale edilmesi ile ilgili süreç başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Ceylan, hem yaşanan süreci hatırlattı, hem de gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Ceylan, Çorum Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzalanan protokol gereği 3 Ocak 2018 tarihinde Çorum Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ihale edildiğini hatırlattı.

Yüklenici firmanın kendisinden kaynaklı sebepler nedeniyle ihalenin ilgili kanun gereği sözleşmesinin feshedildiğini bildiren Ceylan, 1 milyon 874 bin 424 TL harcama yapılan bina inşaatının maliyet hesaplarına göre yüzde 22,63 seviyesinde olduğunu kaydetti.

Temel, bodrum, zemin kat ve birinci normal kat betonarme imalatı tamamlanan binanın yeniden ihale edilmesi için yaptıkları yoğun girişimlerin sonuç verdiğini vurgulayan Ceylan, yarım kalan binayı 9 milyon 724 bin TL karşılığı anahtar teslimi götürü bedel üzerinden yapmayı taahhüt eden inşaat firması ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandığını duyurdu.

15 Eylül tarihinde imzalanan sözleşmenin ardından müteahhit firmaya iş tesliminin yapıldığını kaydeden Ceylan, müteahhit firmanın da kısa sürede çalışmalara başlayacağını ve Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet binasının önümüzdeki yıl sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

Son Güncelleme: 07.10.2020 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2020-10-02 13:03:09

Eyvahhh bir yarım kalacak bina daha başlıyor..

Avatar
Binevler 2020-10-02 15:50:07

Binevler de bulunan eski polis lojmanlarina da bi el atsaniz seviniriz sayin vekilim.

Avatar
İskilipden 2020-10-02 21:16:32

İskilip MYO, Iskilip Stadyum karşısındaki kur an kursu binası yarım bekliyor
Iskilipde Kapalı spor salonu, Kültür merkezi, öğrenci yurdu ihtuyacı vardır. Eksikliktir. !nşAllah yapımları biter

Avatar
Dogrucu 2020-10-03 23:32:02

İlk ihalenin üzerinden nerdeyse 3 yıl geçmiş basit bir bina bile yapılamıyor. İnşAllah bu sefer gerçekten yapılır. Valilik binasının önü tapu önü ana baba günü gibi hergun böyle. İnşAllah bina yapılırda Çorum halkida hak ettiği hizmeti alır. Teşekürler vekilim.

Avatar
Mehmet Yeşil 2020-10-05 06:01:19

Sayın vekilim binanın yapıldığı yer trafşk acısından çok sıkıntılı bir yer. Otopatk alanı yok. Bir yerdeki sorunu çözerken başka biryere başka sorun oluşturacak. Daha geniş ve otoparkı sosyal alanı alan bir tercih edilseydi daha iyi olmazmıydı.