O uçak Çorum'a inecek kardeşim!

AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan Elvan Yılmaz'la 5 Soru 5 Cevap'ta...

02 Haziran 2018 Cumartesi 01:09
O uçak Çorum'a inecek kardeşim!

Ahmet Sami Ceylan, nam-ı diğer ASC. 24 Haziran seçimlerinde AK Parti genel merkezi tarafından yine aday gösterildi, hem de birinci sıradan. Partisinin bu seçimlerde ‘at başı’ oldu, sorumluluğu daha da arttı.

Kendisini sürekli mobilize eden, oturduğu yerde dahi eylemde olabilen, sevecen, duygularını çok çabuk dışa vuran, bazen ise öfkeli.  Söyleyişimiz sırasında şunu alenen fark ettim; sıkı bir Çorum sevdalısı.

Ceylan, neden tekrar aday olduğunu, hayalindeki Çorum’u, önümüzdeki dönem neler yapacağını, AK Parti kitlesi dışında diğer partililerinde nasıl sempatisini kazandığını anlatırken, Yeni dönemde yapacaklarıyla ilgili de Çorumlular’a önemli müjdeler verdi habercim19 aracılığıyla. Hatta kendisine eski MHP’lilerden misiniz? diye sordum. Ona da ilginç bir  cevap verdi.

Ahmet Sami Ceylan, 1971 yılında Çorum’un Yeşilyayla köyünde doğdu. Sırasıyla İlköğretimi İnönü İlköğretim, Ortaokulu Bedri Karafakioğlu, Lise Öğrenimini ise Fatih lisesinde tamamladı.1990 yılında üniversite hayatına atılan Ceylan,  Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu. Biz sadece esnaflık yaptığını biliyor idik, ancak öğrendik ki çiftçilikle de uğraşıyormuş. Evli ve bir kız, bir erkek çocuğu bulunan bay Ceylan’ın eşi öğretmen.

 Seçildiğiniz takdirde ikinci dönem milletvekili olacaksınız. Bundan önceki dönemlerde yapmadığınız, yapamadığınız eksik bıraktığınız ne vardı ki, tekrar aday oldunuz.  İki dönemlik tecrübenizden sonra, bu dönem farklı olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Çorum’da Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 140 Prof-Doç, 180 uzman hekim, 100’eyakın pratisyenle çalışıyoruz. Onkoloji Ünitesi yani Kanser Teşhis ve Tedavi Merkezi’ni tamamlayacağız.

Kırkdilim’i 420 milyon lira ödenekle 3 tünelle geçeceğiz. Kırkdilim’i bitirip Çorum’un kuzeyini güneye bağlayacağız. İŞKUR ve Tapu Hizmet Binaları tamamlanacak. Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü binaları bitecek, hastane karşısında Güney Kampüsü’nde sağlık üniversitesinin binalarının ihalesi yapılacak. Tıp Fakültesi binasını tamamlayacağız. Yük treni ve hızlı trende ihale aşamasına geldik. Yüksek Hızlı Tren (YHT) yatırımı ihale sürecini hazır hale getirip yapım işini başlatacağız. Çorum’un havaalanı konusundaki beklentilerini karşılamamız gerekiyor. 15 yılda yapılan yatırım ve hizmetlerin dışında yapım aşamasında olanları, eksik kalanları bitireceğiz. Çorum-İskilip Karayolu, Amasya-Çorum-Mecitözü Karayolu, Çorum-Osmancık Karayolu önemli yol yatırımları. Hepsi başladı, inşaatı devam ediyor. İskilip Çankırı ve İskilip-Tosya arasını tamamlayacağız. Çorumlu hemşehrilerimin havaalanı beklentisini çözmemiz gerekiyor.

Ne yani… Havada gördüğümüz uçağı yerde görecek miyiz?

O uçak Çorum’a bir gün inecek kardeşim.

Çorum’un birinci derecede öncelikli sorunu nedir?

Yüksek Hızlı Tren ve Yük Treni ile müstakil havaalanı.

Daha önce  MHP ile zıt kutuplarda siyaset yapıyordunuz. Şimdi ise Cumhur ittifakıyla aynı yöne koşuyorsunuz. Ne değişti, siz mi, MHP mi değişti?

Dünyanın, başta ABD olmak üzere Hollanda, Almanya gibi Avrupa ülkelerinin Türkiye’yi zayıf düşürme, ekonomisini çökertme, ülkede kaos oluşturma çabası açıkça görülüyor. 15 Temmuz’dan sonra ülkenin beka sorununu ortadan kaldırmak için Sayın Bahçeli ile Cumhur İttifakı’nı kurduk. Batı ülkeleri AK Parti ve MHP’ye seçimler için miting izni vermezken, HDP’ye veriyor. Türkiye ekonomisi 7.2 büyüdü. Dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmemizi engellemek için haçlı ittifakına karşı Cumhur İttifakı’nı kurduk. Ülkemizin beka sorununu ortadan kaldırmamız lâzım. Cumhur İttifakı sistemi ile Çorum’da 4-0 bile yaparız. Bu dönemde 4 vekil inşallah. AK Parti 4. Sıra Adayımız Seray Yıldırım’ı da Meclis’e taşıyacağız.

Millet ittifakı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

‘Millet İttifakı’ denilen şey Çorum tabiriyle derme-çatma bir ittifak. Yolda bile bir araya gelemeyen zıt kutuplar şu anda bir araya geldiler. Birlikte aynı arabaya binip Ankara’ya gidemeyenler ittifak kurmaya çalışıyorlar. ‘Millet İttifakı’ diye bir şeyi kurmaya çalışanlar bizim getireceğimiz hızlı trene binip Ankara’ya gidemeden yarı yolda anlaşamayıp inerler.

Nasıl bir Çorum hayal ediyorsunuz?

Çorum kendi ölçeğindeki diğer illere göre parlayan yıldız. Muhalefet te bunu biliyor. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, ‘Biz muhalefetiz, iyi yapsanız da iyi demeyiz.’ demişti. Muhalefetin anlayışı bu. AK Parti olarak 2023-2053-2071’lere koşarak gidiyoruz. Sağlık, sanayi, eğitim, kültür ve ticari anlamda çevresindeki illerin gıpta ettiği bir kentiz. Yüksek Hızlı Tren ve Havaalanı yatırımı ile Çorum’u daha üstlere götürmek zorundayız. Örneğin; büyükşehirler hariç doğalgaz yatırımı gelen 5 ilden birisiyiz. 4 ilçeye daha doğalgazı getirdik. 3 ilçemize daha doğalgazı planladık. İlçelerimizin tamamı doğalgaza kavuşacak ve hatta büyük köylere bile doğalgaz gelirse kimse şaşırmasın.

Bu sorular dışında Ahmet Sami Ceylan’a kendisiyle ilgili kamuoyunun da merak ettiği iki soru daha sorduk. Onlar da şu idi…

AK Parti camiası dışında diğer partililerde Ahmet Sami Ceylan’ı kendilerine daha yakın, sempatik ve içten görüyorlar. Nasıl beceriyorsunuz bunu?

Ahmet Sami Ceylan olarak Çorum’u çok seviyorum. Diğer siyasilere gönderme yapmıyorum. Benim derdim Çorum. Çorum’un 530 bin insanına yardım etmek, köylerinin tamamının standartlarını yükseltmek vazifemiz. Çorum tüm renkleriyle güzel. Bütün renkleri içinde barındıran âdete tablo gibi. Seçimden sonra parti rozetimi çıkarıp Çorum’un vekili olarak hizmet yapmaya çalışırım. Milönü’ne seçimden önce Halkbank Şubesi açacağız. Bu hizmet herkese hizmet ettiğimizin göstergesi. Çorum’a minnettarım.

AK Parti kurulmadan önce sizin MHP’li olduğunuzu söyleyenler var. Buna ne diyorsunuz?

Söylentilere anlamlı bir şekilde gülüyorum. Herhalde bu lakırdılara bundan iyi cevap verilemez.

* ELVAN YILMAZ'LA 5 SORU 5 CEVAP'IN BİR SONRAKİ KONUĞU CHP MİLLETVEKİLİ TUFAN KÖSE.

Son Güncelleme: 02.06.2018 01:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mertçe 2018-06-02 08:35:46

Külcü'ye gücün yetmeyince "En iyi başkan" dedin. senin hangi dediğine inanalım. Kusura bakma sayın vekil artık yemez.

Avatar
Mhp 2018-06-02 03:28:29

Anlattığı tüm yatırımlar onceki dönem vekillerin icraatları

Avatar
hakikat 2018-06-02 11:03:30

o kadar inandırıcı geldi ki uçağın inmesi, ak partiye vereceğim oyumu :) :) :) :) yav geçin bu hikayeleri, bunlar hep seçim taktikleri

Avatar
Halit 2018-06-03 04:54:53

Doğru 2059’da filan uçaklar iner Çorum’a, oley Salim göremeyecek.

Avatar
İskilip 2018-06-02 04:56:04

İlçelerde kapalıspor salonu olmayan yerleşim yerleri var eksik örneğin İskilipde kapalı spor salonu Kültür Merkezi Tiyatro salonu sinema salonu yoktur ihtiyaçtır Belediye desteklenmeli. Dünyanın merkezi nere İSKİLİP HİTİT BAŞKENTİ NERE ÇORUM KULLANMIYORUZ. Selçuklu başkenti ne de Konya nasıl kullanıyorlar. Torku koopretif kuruluşu nasıl büyüdü ortadoğu nun en büyük et ve şeker kombinesi sahip Çorum'da neden olmaz adamlar marka oldu Çumra'nın belediye başkanı öncülük etti. Patladım gittiler. Türkiye de tek vede katkısız ürün yapıyor. Kızılırmak kanallarla yakın ilçelere suyu taşınarak ilçede tarım arazileri sulanabilir çalışma var mı?
İskilip Tosya ve ÇORUM İSKİLİP duble yolunun bitmesi 4 gözle bekleniyor İskilip eriyor hastane gibi uzun sürmez inşalllah.

Avatar
Murat 2018-06-02 08:12:34

Siz nasıl MHP ile ittifak yürütüyorsunuz anlamış değiliz? Sürekli bı MHP hazımsızlığı var . MHP li olmak gülünecek birşey mi sizce ? Kendi kendinize oy kaybediyorsunuz bu konusmalarinizla. Mademki Çorum'a uçak inecek ti 3 dönemdir Çorum akp milletvekili çıkarttı neden yapmadınız? Şuan Secim önü vaad de bulunuyor sunuz. Sizin kulağınıza gelmedi herhalde artık Çorum'un büyük bir çoğunluğu Cumhurbaşkanlığı reis e milletvekili oyları MHP ye kaydı. 4 tanede çıkar bı ara :)

Avatar
Çorumlu Hakan 2018-06-02 12:26:35

Yav he he bende ak partiliyim oyum her zaman REİSE ancak vekillikte bu sefer MHP ye verecem.

Avatar
Sungurlulu 2018-06-03 04:53:01

İcraat lazım, daha Tayyip Erdoğan’dan havaalanı istememiyorsunuz bile, göz boyamayın, kongreye mitinge gelince havaalanı diye pankart açan olmuyor, hızlı tren de hep proje ihale aşamasında anasını satayım.