Ortaköy Bakan’dan müze istedi

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir ile birlikte...

23 Aralık 2014 Salı 18:14
 Ortaköy Bakan’dan müze istedi


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile TBMM’de görüştü.


Ortaköy'ün turizm alt yapısıyla ilgili taleplerin iletildiği görüşmede konuşan Uslu, “Ortaköy ilçemizin tarihi, kültürel ve doğal dokusunu ortaya çıkartılarak tanıtımı için sizden destek bekliyoruz. Şapinuva’nın, İncesu Kanyonunun tanıtılması dışında ilçemizde çıkarılan tarihi eserlerini sergileyebileceği müzeye ihtiyacımız var. Bu konuda hazırlayacağınız dosyayı da size takdim edeceğiz. Sizlerin de desteği ile ilçemize bir Müze kazandırmak istiyoruz” dedi.


Uslu, ayrıca Turizm Sektörü Yatırım Bütçesinden “İçme Suyu İsale Hattı Yenilenmesi” için Bakan Çelik’ten destek istedi.


Bakan Çelik, alt yapı için yapılan başvuruyu değerlendireceklerini, ayrıca müze binası için yerel imkânlarla % 50’si tamamlandığı takdirde kalan miktar için katkı yapılabileceğini belirterek, “konuyu çok ciddi şekilde değerlendireceğiz” dedi. 





Son Güncelleme: 23.12.2014 18:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.