Partiler ve işte adayları

Çorum’dan bazı siyasi partilerden milletvekili aday adayı olacak isimler belli oldu..

24 Mart 2023 Cuma 20:37
Partiler ve işte adayları

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde Çorum’dan bazı siyasi partilerden milletvekili aday adayı olacak isimler belli oldu.

Çorum’da AK Parti’de 54, CHP’de 20, MHP’de 22, İYİ Parti’de 6, SP’de 9, DEVA’da 6, Yeniden Refah’ta ise 13 kişi aday adaylık başvurusu yaptı.

AK PARTİ’DE 50'NİN ÜZERİNDE İSİM İÇİN TEMAYÜL VAR

Edindiğimiz bilgilere göre; AK Parti Genel Merkezi ve Çorum İl Başkanlığı’na milletvekili aday adaylığı için toplam 54 isim resmi müracaatta bulundu. Sadece AK Parti İl Başkanlığı'na yapılan müracatların 40'a yaklaştığı ifade edildi. Ankara ve İstanbul gibi diğer illerden yapılan bazı adaylık başvurularının ikinci tercih olarak Çorum yazmaları nedeniyle aday adayı sayısının 50'nin üzerine çıktığı, söz konusu isim listesinin sistemde 50'nin üzerinde görüldüğü belirtildi.

AK Parti İl Başkanı Murat Günay, partisinden aday adaylık başvurusu yapılan isimleri kamuoyu ile paylaşmadı.

1200 KİŞİ OY KULLANACAK

Bu arada AK Parti’den 54 milletvekili aday adaya 25 Mart Cumartesi günü teşkilat temayülüne girecek. Saat 10.00 ile 16.00 arası Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan temayülde 1200 kişi oy kullanacak.

MHP'DE 22 BAŞVURU

Milliyetçi Hareket Partisi’nde milletvekili aday adaylığı için  22 isim başvurdu. MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, genel merkezin adaylarla ilgili çalışma yaptığını, listenin tamamını önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

İşte partilerin aday adayları listesi:

CHP: Ahmet Yüksel Bellek, Ali Rıza Suludere, Burçin Solmaz Polat, Dinçer Solmaz, Hasan Eray Tüfekçi, Ertan Yaşar, Halis Durkaya, Mehmet Tahtasız, Mehmet Yolyapar, Nejdeet Sülünoğlu, Orhan Ateş, Habip Akdoğan, Recep Bacı, Sadık Eral, Talip Eken, Levent Çöphüseyinoğlu, Cengiz Atlas, Özgür Kılıç, Yusuf Suna, Feridun Ayvazoğlu.

İYİ Parti: Bekir Özsaçmacı, Sinem Sarı, Fatih Mehmet Arslan, Günay Çimen, Melahat Özoğlu, Abdullah Karaman, Abdullah Mutlu Tokgöz.

DEVA Partisi: Elvan Can Çabuk, Halil Afşar, Mustafa Volkan Yücelen, Yunus Battal, Osman Tokatlı, Zehra Sucu Benli.

Saadet Partisi: İbrahim Zorlu, Kemal Kurt, Şuayip Sarı, İbrahim Can Kahve, Mahmut Bulut, Seyit Ahmet Güher, Mehmet Gül, Osman Kurşun, Fahrettin Şeherli.

Yeniden Refah Partisi: Mehmet Aşıla, Yasin Güler, Ömer Karslı, Muhammed Emin Zorlu, Murat Çatalpelit, Reha Kürkcü, Ömer Ayhan Taran, Suat Ardıç, Mithat Şahin, Ferhat Yeğen, Savaş Şimşek, Osman Vargeloğlu, Ali Hasdemir.

Gelecek Partisi: Rumi Bekiroğlu, Gökhan Külcü, Nergis Sonlu.

(Gelecek Partisi’nde başvuru sürecinin 28 Mart’ta sona erecek)

Son Güncelleme: 25.03.2023 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2023-03-25 04:36:12

Yarimyamalak19.com
MHP ve AK Parti, partiden sayılmıyor herhalde. Altta ve üstte çıkan reklamları mı sayacağız onlar için?

Misafir Avatar
Okumadanyorum19 2023-03-25 18:57:15 @Çorumlu

Aslanım bir okuyun be... Anca mesele olsa... Memlekette her şey üstün körü, ilk tepki hep muhataba.. Hiç kendinizde hata olmaz mı be sizin?!

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Haksızlık etmeyelim 2023-03-25 05:43:35 @Çorumlu

Her iki partinin de liste paylaşmadığı yazılmış. Yazılmamış değil yani.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Adem 2023-03-25 08:23:18

Vay be varı yoğu 4 vekillik için ne kadar talipli varmış. Çorum belli ,

Avatar
BBP 2023-03-26 13:05:55

Büyük birlik partisi adayı yok sanırım