Siyasi şantajla karşı karşıya kaldım

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ görevinden istifa ederken 'hakkımı helal etmiyorum' dedi.

03 Ocak 2019 Perşembe 14:39

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, bugün görevinden istifa etti. Karadağ, "Siyasi şantajla karşı karşıya kaldım. Onlarla hukuki olarak mücadele edeceğim. Dava şuurundan sıyrılıp bu saldırıları yapanlara hakkımı helal etmiyorum." dedi.

Parti binasındaki toplantıya AK Parti Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın ve çok sayıda partili katıldı.

Konuşmasının başında yazılı metin hazırladığını ancak irticalen dostane konuşmayı tercih ettiğini belirten Mehmet Karadağ, kurucu il başkanı olarak görev yaptığını, sonra 3 yıl il başkanlığı, 10 yıl aradan sonra da tekrar il başkanlığı görevine getirildiğini hatırlattı. Teşkilatlarla tam bir ahenk içinde güzel çalışmalara imza attıklarını dile getiren Karadağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2 defa Cumhurbaşkanımızı ağırladık. 1 defa Başbakanımızı ağırladık. Kongreler dahil 50’nin üzerinde seçimlerle birlikte önemli organizasyon yaptık. 16 Nisan referandumunda Çorum’da tarihi bir rekor kırdık. 24 Haziran Milletvekilliği seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde rekor üstüne rekor kırdık. Milletvekilliğinde de Türkiye ortalamasının yüzde 10 üzerinde oy alarak 3 milletvekilliğini muhafaza ettik. Bunlar teşkilatlarda görev alan tüm kardeşlerimin tüm Çorumlu hemşehrilerimizin zaferidir. Bizler sadece organizasyon görevini yaptık. En büyük pay sizlerin ve hemşehrilerimizindir. Bu süreç devam ederken FETÖ soruşturmalarının yoğun olduğu dönemleri yaşadık. Bir yandan teşkilat çalışmaları, bir taraftan seçim çalışmalarımız gece yarılarına kadar sürdü. Partiden çıktıktan sonra da çoğu zaman devletimizin ilgili kurumlarıyla sabaha kadar çalışmalar yaptık. FETÖ belasını devletimizin ve milletimizin başından atmak için azami gayret gösterdik.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM

Yerel seçimlerde istifa edip aday adayı olunması Genel Merkezimiz tarafından istenmedi. Şundan emin olun ki, yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için ne Mecliste, ne Genel Merkezimizde hiçbir siyasi kulis içinde bulunmadım. İlla ben olayım diye koşturmadım. Adaylık sürecinde ismimiz geçmişti. Son noktada toplum tarafından siyasi kumpas, ya da şantaj denebilecek bir süreçle karşı karşıya kaldım. Bunları Allaha havale ediyorum. İçinizde bulunanlardan varsa eğer ki olduğunu düşünmüyorum, dışardakilere hakkımı helal etmiyorum. Zira şahsımız üzerinden yerelde AK Parti’nin başarısız olması için çalışan bir ekip ruhudur bu. Sonra da AK Parti’de başka isimler üzerinden aynı oyun devam ettirilmeye çalışıldı. Buna alet olan AK Partiliyim diyenler varsa derhal bu düşünceyi terketmelidir. Bu süreçle ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu sayak oyunları ile uzaktan yakından ilgisi olanların cezalandırılması için gereği neyse sonuna kadar kararlıyım. Bu süreçte sayın teşkilat başkanımız nezdinde genel merkezimizde 2 defa sözlü olarak 1 defa da yazılı olarak il başkanı kimliği altında götürülmemesi, baskı unsuru olarak görülmemesi, partimizin zarar görmemesi için il başkanlığında bulunmayı etik bulmadığımı ifade ettim. Yazılı olarak da 1 hafta önce istifamı sundum. Bugün itibariyle istifa dilekçemi işleme koyan Teşkilat Başkanımıza, Başkan yardımcımıza, hassaten ve özellikle her konuda bize desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Çeşitli spekülasyonlar seçim dönemlerinde yapılır.

BUNDAN SONRA DA ÇORUM'DAYIM

Bir dağ köyünden geldim. Bundan hiç gocunmadım. Zaman zaman bunun üzerinden de dedikodular üretmeye çalışan arızalı tipler çıkmıştır. Biz 40 yıldır burdayız. Ailemiz, evimiz burda. Ölünceye kadar da burada yaşamaya devam edeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarında her zaman oldum. Bundan da gocunmadım. Bundan sonra da AK Partimizin bir neferi olarak, zaferden zafere koşması için elimden ne geliyorsa yapmaya gayret göstereceğim. Çetevari oluşumlara el vermedim. Belden aşağı siyasetin içinde olmadım. Bunu söyleyenler olursa alnını karışlarım. Mert oldum, net oldum, dürüst oldum. Yol arkadaşlarımı hiçbir zaman satmadım. Bundan sonra da bu tavrımı devam ettireceğim. Aile babası olarak, bir hukukçu, bir Çorumlu olarak, eşimizle, çocuklarımızla Çorum’da yaşamaya, üretmeye, Çorum’a katkı sunmaya, Çorum’un ekmeğini yemeye devam edeceğim. Cübbemi giyerek FETÖ davasıyla ilgili, yolsuzluklarla ilgili, AK Parti’nin hassas olduğu konularla ilgili bir birey olarak mücadeleye devam edeceğim. Rövanş almak gibi bir derdimiz yoktur ama hakkımızı koruyacak kadar da irademiz ve kararlılığımız vardır. Haksız yere zarar görüyorsak, haklı karşı duruşumuzu sergileyeceğiz. Bugün itibariyle hakkınızı helal etmenizi istiyorum."

İSİMLERİ VERMEDİ

Konuşmasının bitiminde habercim19 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer'in "Kimlerle ilgili suç duyurusunda bulundunuz" sorusuna Mehmet Karadağ, "Dosyada gizlilik kararı var. Bu AK Parti ve seçim süreci ile ilgili. AK Parti şimdiye kadar bu tür saldırılardan etkilenmemiştir. Allahın izniyle il belediye başkanlığını rekor, ilçe başkanlıklarını dünkünden daha güçlü bir şekilde kazanacağız. Belediye ve İl Genel Meclisinde rekorlar kıracağız. Bu tür oyunlar içinde olanların hangi siyasi partilerle bugün flört ettiğini, arka planını gayet iyi biliyoruz." cevabını verdi.

Son Güncelleme: 03.01.2019 22:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
crm 2019-01-03 15:30:20

hadi bakalım. hep beraber görelim kendini nasıl aklayacaksın

Avatar
Uluçınar 2019-01-03 15:43:01

Karadağın siyasi kariyerinin cenaze töreninde katillerininde orada olmaması kaçınılmaz. suçlu psikolojisinin esasına ters bir durum .resimlerden anlaşılmıyor ama video çekimi yapıldıysa bazılarının renk mimik ve tavırlarına dikkat etmek gerekir.karadağ hem siyasi etik hemde partisini düşünerek bu komplocuları açıklamadı ama seçmenine ayıp etti diye düşünüyorum tabiki hukuki bir süreç başlatmış olsada partinin içindeki bu yozları ifşa ederek hem millete hemde partiye büyük hizmet yapacaktı bu şansı da kaybetti

Avatar
DAĞDELEN 2019-01-03 15:51:51

BUNDAN SONRA ÇORUMDAYIM DEDİ YA ULA SAKIN TEKRAR İLİM YAYMANIN BAŞINA GEÇMESUN

Avatar
FATİH 2019-01-03 16:10:48

MÜNTAKÎM YA ALLAH..

Avatar
Öz’ün sözü 2019-01-03 15:56:13

Taşra siyaseti bu işte !!!
Belden aşagı hareketler
Karadağ Şimdi demagojiye gerek yokkk

Avatar
Bayatlı 2019-01-03 18:35:38

Anlamadigim sayin karadagin baskan adayliginda kumpas varsa bu kumpas ne maksatla kimin tarafindan kurulmustur.m resimde de herkes orada olduğuna göre bu ne bicim bir celiskidir. Bayat belediye baskanindan memnun değiliz ayni ismi pişirip önümüze koyuyorsun sandikta size de kumpas kurarlarsa şaşmayın

Avatar
Kenann 2019-01-03 15:28:55

Ben neden istifa ettin valla anlamadım.. Hep yuvarlak cümleler....

Avatar
ÇORUMLU 2019-01-03 17:27:10

İLLA EDEP İLLA EDEP !!!!!!!!!! TİYATRO İYİ SAHNELENMİŞ SADECE YAZIK DİYORUM.
İNSANDA YOK İSE EDEP NEYLESİN MEDRESE MEKTEP
OKUSA ALİM OLSA YİNE MERKEP! YİNE MERKEP !