Süt üreticilerine iyi haber

Çorumlu üreticilerin üretim fazlası sütü, Milletvekili Ceylan'ın devreye girmesiyle bakanlık aracılığıyla süt tozu fabrikasına gönderildi

10 Nisan 2018 Salı 15:08
Süt üreticilerine iyi haber

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da üretim fazlası sütün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aracılığıyla süt tozu fabrikasına gönderilmesinin sağlandığını açıkladı.

Ceylan, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “İlimizde mevsimsel olarak süt üretiminin arttığı şu günlerde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin talepleri doğrultusunda konu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı’na iletildi. Bu kapsamda günlük üretim fazlası süt bakanlık vasıtası ile süt tozu fabrikasına gönderilerek üreticilerin mağdur olmaması sağlanacak ayrıca süt toplama işi yapan birliğimiz pazarlamada sıkıntı yaşamayacak.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Veteriner Hekimler Odası ile birlikte önümüzdeki yıl bir çalışma yaparak ineklerin doğum zamanını yıl içine eşit şekilde yayarak mevsimsel fazlalığın azaltılması yönünde çalışma yapılacak. B güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Çorum çiftçisinin hizmetinde olacağız.

İlimizdeki bu sıkıntıyı hızlı bir şekilde çözüme kavuşturup üreticinin mağdur olmasını önleyen Sayın Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba’ya Çorum Üreticileri adına teşekkür ediyoruz.”

Son Güncelleme: 10.04.2018 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.