Tahtasız'dan Ahlatcı’ya cevap

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, AK Parti İl Başkanı Ahlatcı'nın partisine yönelik eleştirilerine cevap verdi.

04 Eylül 2022 Pazar 10:40
Tahtasız'dan Ahlatcı’ya cevap

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’nın Çorum’un Sungurlu İlçesi OSB’ye yapılan yatırımlara itiraz eden ana muhalefet temsilcilerine yönelik eleştirilerine cevap verdi.

Ahlatcı’nın partisine yönelik eleştirilerine tepki gösteren Tahtasız, Çorum’un yarım kalan yatırımlar şehrine dönüştüğünü iddia etti.
AK Parti’nin Çorum’da verdiği sözlerine yerine getirmediğini savunan Tahtasız, şöyle dedi:

“20 yıldır Ağustos böceği gibi söğüt gölgesinde sizler yattınız. Bizler size gölge etmiyoruz. 20 yıldır hangi sözünüzü yerine getirdiniz. Çorum, yarım kalmış yatırımlar şehrine döndü. Ülkemizdeki CHP zamanında, Atatürk zamanında yapılmış yatırımları sata sata bitiremediniz. Gençlerimizi işsizlikle, halkımızı yoksullukla baş başa bıraktınız.

Söz verdiğiniz havaalanı Yozgat’ta, demiryolu Yozgat’ta, Acemi Birliği Amasya’da, Polis Moral Eğitim Merkezi Samsun’da. Devlet hastanesi her ilde var, Çorum’da 5 yıldır kapalı, söz verdiniz açmadınız. Çimento Fabrikası özelleşti, Sivas’a taşındı. Tosya-İskilip, Mecitözü, Osmancık, Ortaköy yolları yarım kaldı. Oğuzlar sahil yoluna hiç başlanamadıy Artık daha fazla gölge etmeyin. Milletimiz seçim sandığı istiyor. Geliyor gelmekte olan. Her şey çok daha güzel olacak.”

Yatırım ve istihdam yapan herkesin yayında olduklarını vurgulayan Tahtasız, “Kim ülkemize, Çorum'a yatırım yapar, istihdam yaratır ise biz gereken her türlü desteği sağlar, yardımcı oluruz. Ucuz siyaseti bırakın. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, üreten, ihracat yapan, istihdam sağlayan iş insanlarının başımızın üstünde yeri var. İs dünyasının, sanayicinin, esnafın yanındayız. Oysa sizler elektriğe, doğalgaza bir gecede yüzde 50 zam yaparak sanayicinin, üreticinin ne kadar yanında olduğunu gösterdiniz. Eğer iş dünyasının yanında olsaydınız 1 yılda yüzde 400 zam yapmazdınız. Saray destekçilerine verdiğiniz ihaleler, 3-5 maaş alanlar, Çorum’un düştüğü durum zaten her şeyi ortaya koyuyor. Eğer Çorum'u düşünseydiniz Şeker Fabrikasını satmaz, Çimento Fabrikasını Sivas'a göndermezdiniz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kııçdaroğlu’nun Sungurlu’da Ahmet Ahlatcı tarafından yapılacak olan yatırımlarla ilgili düşüncelerini açıkladığını hatırlatan Tahtasız, “Genel Başkanımız, “Bu ülkeye kim katkı yapıyorsa, yatırım yapıyorsa, istihdam oluşturuyorsa, devletine vergi ödüyorsa, ihracat yapıp ülkesine döviz getiriyorsa başımızın üstünde yeri var” diyerek olaya son noktayı koymuştur. Bizler asla yatırıma karşı olmayız” dedi.

Tahtasıız, açıklamasında iktidarın söz verip yapmadığı veya yarım bıraktığı hizmet ve yatırımlar ile  ülke genelinde özelleştirilen tesisleri sıraladı.

Son Güncelleme: 04.09.2022 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Batandaş 2022-09-05 07:37:07

Ahlatçı siz vekil ASC ile kol kola çarşıda gülerek gezin bakalım en son gülen kim olacak. Açıklamaya saçmalamış demiş bazı yorumcular, her gün iktidardan uçuyoruz kaçıyoruz haberleri gelirken elektriğe doğalgaza gelen zamlara bir baksın saçmalamak nasıl oluyor görsün

Avatar
Doğrucu 2022-09-06 08:20:33

İyide sayın tahtasız son yirmi yılda yatırım yapilmasaydiy dünyada 17 yedinci büyük ekonomisi sıralamasında 20incilige yükseldik bu nasıl oldu

Avatar
Hedef 2071 2022-09-04 12:43:44

Tahtasız yine saçmalamış

Avatar
Efsane 2022-09-04 22:57:41

Kardeş Hepiniz boş işler siyaseti yapıyorsunuz

Avatar
İskilipden 2022-09-04 10:50:16

İskilip Meslek Yüksek Okulu bekliyor.
Helk yardımları ile temel ve çatı kapama noktasına gelen ancak üniversiteye devir edilip sonra ançak binanın Çürük olduğu için inşaatı DURDURULAN MYO halen bekliyor. Yüksek Okul öğretimini kapalı çarşı da yapmaktaktadır.
İskilip kizilirmak arası yapılaçak idi halen bekliyor.
İskilip Tosya yolu 20 yıl önce temelleri atıldı. ancak halen bir hareket yoktun.
İskilip Kale ve kale altı mağaraların restorasyonu bekliyor.
İskilip kapalı spor salonu, Kültür merkezi ve gençlik merkezi yapılacak idi.
Hareket yok. Yok.bu arada çarşı merkezinde kapalı otopark yapılmalıdır.

Avatar
Sülooooo..... 2022-09-05 09:01:20

İyi diyorsunda MEMOCAN Şu METROPOL arsasını nasıl engellediniz konut işyerleri olacaktı sayenizde muallakta kaldı.METROPOL ORTAKLARINI nasıl mağdur ettiniz sana zahmet tüm kamuoyuna açıklasanda nasıl proje engellenir herkes anlasa.MEMOCAN a selamlar...