Tuncay Yılmaz’dan sorular

CHP Belediye Meclis Grubu Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, Çorum Belediyesi’ni bu kez web tv üzerinden eleştirdi, art arda sorular yöneltti.

25 Kasım 2020 Çarşamba 12:38
Tuncay Yılmaz’dan sorular

CHP Belediye Meclis Grubu Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, Çorum Belediyesi’ni bu kez web tv üzerinden eleştirdi. Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada Belediye eski Başkanı Muzaffer Külcü döneminde kurulan özel televizyonu yeniden gündeme getirerek, art arda sorular yöneltti.

İşte o açıklama:

“Çorum Belediyesi yönetiminin samimiyetsiz icraatlarının birisine daha bu hafta şahit olduk. Geçmişte olduğu gibi geçtiğimiz günlerde yine bir tv açılışı gerçekleştirildi. Çeşitli bahanelerle halka hizmet ediyormuş gibi davranmanın adını hizmet koydular. 31 Mart’tan bugüne kadar geçen süre içerisinde yapılan icrattların hepsinde şahit oluyoruz ki "yapıyor gibi" siyaseti devam ediyor. Geçmiş AKP’li belediye yönetimi bir tv sevdasına milyonları çarçur etti ve hepsi çöpe gitti. Her belediye biriminden yaklaşık 170 -180 bin TL reklam yapıyormuş gibi yaparak milyonları kurdukları TV’ye aktardılar. TV’ye ortak yaptıkları kişilere ihale verdiler. TV'ye alınan malzemelerin belediye personeli tarafından teslim alınmasının açıklamasını kimse yapamadı. Belediye personelinin teslim aldığı o malzemeler nereye gitti? Parasını kim ödedi?  TV’ye aldıkları personelleri belediyede çalıştırıyormuş gibi yaparak maaşlarını Çorumlu’ya ödettiler. Yine aynı senaryo ile karşı karşıyayız. Geçmişte TV19 için çöpe atılan milyonlar bugün de web tv bahanesi ile harcanıyor. Nedeni ise Çorum yerel basınından yandaş olmayanların yapılan yanlışları dile getiriyor olması. Amaç web tv kurarak yandaşı  işe almak mı?  Dün TV19 için çöpe atılan Çorumlu’nun parası bugün de çarçur ediliyor. Dün doğru ve dürüst haber yaptığı için cezalandırılan yerel basın bugün de cezalandırılmak isteniyor. Yerel basının samimiyetsiz bir şekilde desteklendiğini, web tv kurarak yerel basınla rekabet etmek yerine samimi bir şekilde yerel basına verilen destek artırılarak basın sektöründe çalışan, istihdam sağlayan kuruluşların yaşatılması daha samimi olmaz mı?  Ülke şartlarında yerel basının çektiği sıkıntılar aşikâar. Çorum yerel basını da bu anlamda nasibini fazlasıyla aldı. Hemen hemen bir çok konuda memleketimiz adına olumlu adımlar atan yerel basınımızı desteklemek yerine onların karşısına bir rakip edasıyla çıkıp haksız rekabet yaratmak aba altından sopa göstermek midir?

Soruyoruz:

- TV19 a alınan belediye personelinin teslim aldığı malzemeler ne oldu?

- Bugün TV kurulmuş gibi yapılan web tvnin Çorumlu’ya maliyeti ne kadar?

- İnsanların geçim sıkıntısıyla intihar ettiği şehrimizde bu savurganlığa gerek var mı?

- Ekmeğe yapılan zammın sebebi bu savurganlık mı?

- Geçmişte Tv19 da sunuculuk yapanlar, program yapan belediye personeli nerede? Yeniden paralel belediye vakfının elemanları mı işe alınıyor?

- Yapılan savurganlığın faturası esnafa ve vatandaşa ödetmek yerine bu lüzumsuz harcamalar sosyal yardım olarak vatandaşa esnafa pandemi sürecinde dağıtılamaz mıydı?

Geçmişin ve bugünün takdiri ve değerlendirmesi değerli Çorum halkının...”

Son Güncelleme: 25.11.2020 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2020-11-25 14:58:07

Tuncay Yılmaz Tetikçi işbirlikçi medya kanallarınızla iftira karalama itibar suikastı yapamayacağım diye paniklediniz değilmi sizi gidi sizi ...

Misafir Avatar
Ali 2020-11-25 23:50:00 @Çorumlu

Bu yazdığı kişi basın da çalışan s.k. mı acaba. malzemeyi alan kişi. Bunuda yazdıran i.y. dir :)

Beğenmedim! (3)
Avatar
Adam 2020-11-25 12:52:46

Belediye doğru olanı yapmış bence bu işi yapan dış basına reklam parası vermektense kendi Web tv sini kurması gayet mantıklı. Web tv diğer belediyelerin çoğunda var. En azından kaliteli ve güzel Çorum'u izler insanlar.

Avatar
Çorumlu 2020-11-25 16:57:51

Ey belediye yönetimi bu adamları ya ciddiye alıp cevap vermeyin yada bunları susturmak isterseniz heykel yapın. Çekirdek çitleyen eşek heykeli yapamazsanizda leblebi yiyen esek olabilir. Yeterki heykel yapın. Yoksa ne yapsanız buheykelci zihniyet susmaz. Bence b Meclis toplantilaeinda bile bunlara cevap vermeyin.

Misafir Avatar
hasan19 2020-11-26 01:10:31 @Çorumlu

adam savurganlık yapmayın hırsızlık yapmayın yetimin hakkını yemeyin diyor zoruna mı gitti.

Beğenmedim! (2)
Avatar
İrfansız 2020-11-25 12:54:24

i. y. yazmış. tartışmasız.

Misafir Avatar
Adam 2020-11-26 15:19:57 @İrfansız

i.y değilim t.y yada e.k artık hanginizse bunu yazan korkunun ecele faydası yok tabi.

Beğenmedim! (1)
Avatar
gereksiz 2020-11-26 13:02:25

kamunun medyası olmaz.. sadece kendileri izler.. ve mutlu olurlar..