Yerel seçim planı: 81 il için ayrı marka!

Yerel seçimlere doğru giderken AK Parti'nin seçim kampanyası netleşiyor.

30 Temmuz 2023 Pazar 11:52
Yerel seçim planı: 81 il için ayrı marka!

Yerel seçimlere doğru giderken AK Parti'nin seçim kampanyasının ilk aşamasında CHP’li belediyelerin yapamadıkları oluşturacak. 81 il için ayrı ayrı hazırlanacak yeni proje ve hizmetler anlatılacak, her il için ayrı bir marka oluşturulacak.

AK Parti, Mart 2024’te yapılacak yerel yerel seçimler için hazırlıklarını sürdürürken, yürütülecek kampanyanın da ana hatları belli olmaya başladı.

AK Parti’nin, yerel seçimler için oluşturulan Seçim Stratejisi Komisyonu toplantıları her hafta yapılmaya başladı. Bu toplantılarda bugüne kadar, belediye başkan adaylarının profilinin nasıl olması gerektiği, adaylar belirlenirken hangi kriterlerin dikkate alınacağı gibi başlıklar üzerinde duruldu. AK Parti strateji toplantılarında kampanyaya yönelik de değerlendirmeler de yapılıyor.

Edinilen bilgilere göre, ortaya çıkan genel görüş, kampanya ‘genel seçim havasından çıkarılıp, belediyecilik hizmetlerinin ön plana çıkacağı’ bir içerikte olacak. Kampanyanın iki aşamada yürütülmesi planlanıyor. ‘Negatif başlayıp, pozitif devam etmesi’ hedeflenen kampanya kapsamında, ilk aşamada tamamen CHP’li belediyelerin söz verip de yerine getirmediği icraatlar anlatılacak.

HAYALDİ, HAYALDE KALDI

AK Parti’nin çıkardığı bilançoya göre şu ana kadar CHP’li belediyelerin vaatlerinin ancak yüzde 5’i tutturulabildi. Özellikle CHP’nin yönettiği 11 büyükşehir için bu vaatler tek tek listelenip vatandaşa ‘CHP’nin yapamadıkları’ gösterilecek. Yerine getirilmeyen vaatler için 11 ilde ayrı sloganlar belirlenecek. ‘Hayaldi hayalde kaldı’ şeklindeki bakış açısı ile kampanyanın ilk aşaması tamamlanacak.
AK Parti, CHP’li belediyelerin yapamadıklarını anlattıktan sonra, bu defa pozitif kampanya sürecine geçecek. AK Parti’nin markalaşmış belediyecilik hizmetlerine vurgu yapılacak. 81 il için ayrı ayrı hazırlanacak yeni proje ve hizmetler anlatılacak, her il için ayrı bir marka oluşturulacak.

GENÇLER YİNE ÖN PLANDA

Yerel seçim hazırlıkları kapmasında AK Parti, gençler için de özel içerikler hazırlayacak. Özellikle genç istihdamını artıracak hizmetler ön plana çıkarılacak. Ayrıca sıfır atıkla ilgili mobil uygulamalar geliştirilmesi, sıfır atık hedefine yönelik yapılan her faaliyete puan verilmesi, biriktirilen bu puanlar gençlere seyahat imkânı getirilmesi gibi öneriler tartışılıyor.

Türkiye Gazetesi

Son Güncelleme: 31.07.2023 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emekli 2023-07-31 16:16:35

1987 genel seçimlerinde ÖZAL'ı tek bașına yine iktidar yapmıștık.Baktık her șey așırı zamlandı.Gelirlerimiz artmadı. H
Hükümet har vurdu,barman savurdu.Millet 1989 yerel seçimlerinde,
ÖZAL'ın elinden,67 Belediye Bașkanlığınınn 65'ini aldı.16 Milyon emekli olarak sizing uyarıyoruz

Avatar
İSKİLİPden 2023-07-31 19:49:40

Tosya İskilip yolunda harekat yok
İskilip yolunda hızlı çalışmıyorlar.
Çankırı İskilip yolunda asfalt ağlıyor yeni yoldu burası

Misafir Avatar
hayyam 2023-08-01 08:45:34 @İSKİLİPden

Tosyacı senin başka derdin yok mu?

Beğenmedim! (1)
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-08-01 00:56:17

Çorum:Havalimanı, DEMİRYOLU, POLİS MESLEK OKULU, ASKERİ ACEMİ BİRLİĞİ, ŞEHİR HASTANESİ, Adli Tıp Kurumu, Eski Devlet hastanesi, İlçe Yolları, POLİS Moral Eğitim Merkezi, Kırkdilim Tüneli VB. HAYALDİ HAYALLERİMİZ DE KALDI. SENELERDİR SÖYLÜYORUM, YİNE SÖYLEYECEĞİM. SENELERDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. SENELERDİR ÇORUM DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA.....