Bahara ata biniyoruz

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediye bünyesinde faaliyet gösteren spor branşları hakkında basın toplantısı düzenledi

28 Kasım 2017 Salı 18:33
Bahara ata biniyoruz

Belediye Başkanı ve Çorum Belediyespor Onursal Başkanı Muzaffer Külcü, belediye bünyesindeki spor faaliyetleri hakkında bilgi verdi, başarılı branşlarda sporcuları ödüllendirdi. Mevlana Spor Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında Çorum Belediyespor futbol takımı üzerine yorumlarda bulundu. Külcü, futbolla ilgili kendisine yönetlilen soruları cevaplandırdı,

Belediye Başkan Yardımcısı ve Kulüp Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcısı Ömer Balaban, Amatör İşler Sorumlusu Mustafa Ercan, Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nadir Solak, her iki kulübün yöneticilerinin ve sporcuların hazır bulunduğu toplantıda belediyenin spora bakış açısını özetleyen Külcü, her yerde, her zaman, herkes için spor anlayışı ile yürütülen çalışmaların olduğunu kaydetti.
Belediye bünyesindeki lisanslı sporcuları artırmaya yönelik olarak çalışmalarının olduğunu dile getiren Külcü, lisanslı sporcu yetiştirmeye yönelik olarak çalışmaların çok daha önem arz ettiğini dile getirdi.
Bir yıl önce yaptıkları değerlendirme sonucunda Belediyespor Kulübü dışında Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü kurma kararı aldıklarını hatırlatan Başkan Külcü, 21 branş olmasına rağmen ağırlığı futbolun oluşturduğunu, diğer branşların geride kaldığını, bu durumu yok etmek için ikinci bir spor kulübünün kurulduğunu ifade etti. Külcü, kısa sürede alınan neticelere bakıldığında doğru bir karar alındığının da görüldüğünü savundu.
Futbol takımının da bu doğrultuda yönetimsel anlamda yavaş yavaş dışa açılmasına da olanak sağlandığını belirten Külcü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın federasyonların, spor kulüplerinin belediyelerle işbirliği kurmaları yönündeki direktiflerini de hatırlatırken, bu doğrultuda hareket ettiklerini anlattı. Süper Ligin ilk haftasında 198 futbolcunun sahaya çıktığını, bunların 136’sının yabancı, 15’inin Avrupa’da yetişen Türk, geriye kalan 47’sinin Türkiye’den yetişen futbolcu olduğu şeklindeki istatistiklerii paylaşan  Külcü, daha sonra da branşlarla ilgili bilgler verdi.

HALK KOŞUSU

Hitit Halk Koşusu’nun ilkinin 900 kişinin katılımı ile 2015 yılında düzenlendiğini hatırlatan ve 2016’da 1500 katılımla ulusal boyutta yapılan koşunun ardından 2017 yılında yapılan 3. Koşunun 1. Yıldız kategorisinde yapıldığını belirten Külcü, organizasyondaki performansın Avrupa Atletizm Birliği’nin dikkatini çektiğini ve bundan sonraki koşuların 3 yıldızlı yarışları kategorisine kabul edildiğini tekrarladı. Külcü, bundan sonraki hedefin 5 yıldızlı kategoriye çıkmak olduğunu dile getirdi.

BADMİNGTON
Badminton takımının Ankara’da yapılan müsabakalarda başarılı neticeler alarak Süper Ligde mücadele etme hakkı elde ettiğini kaydeden Külcü, Masa Tenisi branşındaki gelişmeleri de anlattı.

VOLEYBOL
Voleybol takımının 2. Ligde ilk sezonunu geçiriyor olmasına rağmen ligde 4. Sırada bulunduğunu aktaran Külcü, ilk iki takımın play-off oynayacağı gruptaki hedeflerinin ilk 2 olduğunu dile getirirken, bu konuda voleybol severlerden takımlarına destek vermelerini istedi.
Futbol takımı ile ilgili basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Külcü, başarılı sporcuları da ödüllendirdi.

BİNİCİLİK TESİSİ 2018’DE BİTİYOR
Külcü, Belediye Binicilik tesisinin 2018 yılı bahar aylarından itibaren kullanıma açılacağını bildirdi.
Binicilik tesisinin yakından takip ettiğini anlatan Başkan Külcü, tesisin bu yılın sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini, 2018 yılının bahar aylarından itibaren tesislerin kullanıma açılacağını kaydetti.
Biniciliğin hem spor, hem tarihsel, hem de tedavi amaçla tercih edilen bir yöntem olduğunu belirten Külcü, bütün bunların değerlendirildiğinde iyi bir hizmetin daha Çorum’a kazandırılacağını düşündüğünü dile getirdi.

Son Güncelleme: 28.11.2017 19:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.