Bakan tarih verdi

Çorum’da İskilip yolu  üzerinde inşaatı yarım kalan spor salonunun yapımına Haziran ayında yeniden başlanacak.

21 Nisan 2021 Çarşamba 16:27
Bakan tarih verdi

Çorum’da İskilip yolu  üzerinde inşaatı yarım kalan 3 bin 500 kişi kapasiteli spor salonunun yapımına Haziran ayında başlanacağı bildirildi.

AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve  Oğuzhan Kaya Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaret etti.

Çorum Belediyesi tarafından yapılan protokolle Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilen spor salonu inşaatında bir süredir çalışma olmadığını hatırlatan Ceylan, yarım kalan inşaatın bitirilmesi ve diğer spor yatırımları konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaret ederek talepleri ilettiklerini ifade etti.
Bakan Kasapoğlu’nun da görüşmenin ardından spor salonunun bitirilmesi için talimat verdiğini belirten Ceylan, Haziran ayında spor salonu inşaatında yeniden çalışmaların başlayacağını bildirdi.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, şöyle dedi; “Çorum Merkez Kunduzhan mahallesinde 50.000 m² spor tesisi alanının doğu tarafına 3500 kişilik spor salonu yapılacaktır. Salonda 3.310 seyirci koltuğu, 425 vip koltuğu ve 205 protokol koltuğu bulunmaktadır. Salonda ayrıca 900 adet teleskopik koltuk bulunmakta, bununla birlikte toplam kapasite 4840 kişi olmaktadır. Hem seyirci tribününde hem de protokol tribününde engelli seyirciler için yer ayrılmıştır. Vip girişi, protokol girişi, basın girişi, idari giriş, seyirci girişi, sporcu girişi ve antrenman salonu girişleri ayrı yerlerden sağlanmıştır, bilet gişesine dışarıdan ulaşım sağlanacaktır. Müsabaka sırasında hazır bulunması için ambulans yolu sahaya girebilecek şekilde hazırlanmıştır. Sahada FIBA onaylı parkeler kullanılacak olup, salonda uluslararası standartlara uygun ölçülerde voleybol, hentbol ve basketbol müsabakaları oynanabilecektir.

Salon içerisinde farklı boyutlarda 7 adet antrenman sahası bulunmaktadır. Antrenman sahaları ve sahalara ait soyunma odaları, müsabaka yapacak takımlara ait soyunma odaları, bay-bayan engelli takım soyunma odaları ve hakem soyunma odaları, basın açıklama odası, teknik hacimler zemin katta yer almaktadır. Ayrıca idari ofislerin bir kısmı zemin katta olup, diğer kısmı 1. Kata yerleştirilmiştir. 2. Katta seyirci fuayesi ve büfeleri, protokol ve vip salonları ve bunlara ait servis mekanları bulunmaktadır. 3. Katta basın salonu ve canlı yayın odaları bulunmaktadır.  Salonda pota arkalarında skorboard ve dört taraftan izlenebilen çatıya asılı dev ekran bulunmaktadır. Salonun canlı yayın alt yapısı hazırlanacaktır. Canlı yayın aracı için yer tanzim edilecektir. Seyirci ve protokol için otoparklar ayrılacaktır.

Yaklaşık 30 milyon liraya mal olacak olan spor salonunun tamamlamasıyla Çorum’un spor alanında çok önemli bir yatırıma daha kavuşacak. Özellikle de salon sporları ve bireysel spor dallarına hizmet verecek olan spor salonunda ayrıca ulusal ve uluslararası müsabakalar da yapılabilecek. Sayın Bakan’a gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum.”

DODURGA'YA 300, OĞUZLAR'A 600 BİN LİRA ÖDENEK

Çorum’un spor yatırımlarının görüşüldüğü ziyarette Oğuzlar ve Dodurga’da spor salonu ve futbol sahası yatırımları için 900 bin TL ödenek aktarıldı.

Milletvekili Ceylan, Dodurgu’ya spor tesis yatırımları için 300 bin lira, Oğuzlar’a 600 bin lira kaynak aktarıldığını kaydetti.

Son Güncelleme: 21.04.2021 19:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ağıza bak 2021-04-21 17:58:20

Sayın Bakan'a ilgisinden dolayı teşekkür etmiş. Sayın ASC, bu ağız CHP ağzı. Sayın Bakan ne demek. Sayın Bakanımıza diyecektiniz sanırım.

Misafir Avatar
Bakan dediğin emir kulu 2021-04-23 12:16:22 @ağıza bak

Bakan dediğini bir kişi seçiyor. Milletvekili dediğini millet seçiyor. Bu farkı öğren de kul olma...

Beğenmedim! (1)