Ligten çekilebilirler!

Çorum’u voleybol bayanlar 2.liginde temsil eden Çorum Voleybol Spor Kulübü, destek bulamazsa ligten çekilebilir

30 Mayıs 2019 Perşembe 13:40
Ligten çekilebilirler!

Çorum’u voleybol bayanlar 2.liginde temsil eden Çorum Voleybol Spor Kulübü, bu sezon maddi destek bulamaz ise ligden çekilme durumunda kalınacağını açıkladı.

Çorum Voleybol Spor Kulübü Başkanı ve Koçu Ali Haydar Teke, yaptığı açıklamada, yeterince maddi destek bulamamaları halinde Çorum Voleybol Spor Kulübü olarak ligden çekilme kararı almak zorunda kalacaklarını, ancak bu durumun bu hiç kimsenin istemediği bir karar olacağını ifade etti.

Teke, “Kulübümüzü 2015 yılında kurduk ve 3 yıl içerisinde Çorum'da alt yapılarda sayısız dereceye imza attık. Ve hedef olarak gördüğümüz 2.lige yükselme başarısını gösterdik ve geçtiğimiz sezon ilimizi Türkiye Voleybol Federasyonu Bayanlar 2.liginde temsil ettik. Sponsora veya belli bir gelire sahip olmayan kulübümüz giderlerini kendi imkanları ile karşılamaktadır. Hiçbir maddi gelirimiz olmadan 2 sene üst üste bölgesel ligde, bir yıl da 2.ligde mücadele ettik. Arkamızda bir belediye ya da bir kurum olmadan takımımızın bütün ihtiyaçlarını kendi imkanlarımız ile karşıladık, yeri geldi malzeme, yeri geldi antrenman yapacak salon bulamadık, maddi manevi çok yorulduk yine de yolumuza her zaman devam ettik. Şimdi 2.ligde bu sezon da devam etmek istiyoruz. İlk sezonumuzda tamamen kendi sporcularımız ile genç kadro ile başarılı sayacağım bir sezon geçirdik.
Yeni sezonda maddi destek bulup ilimizi temsil etmeye devam edebilecek miyiz, bunu yaşayıp göreceğiz.
2.lig de kalıcı olup Çorum’un bu konudaki eksiğini gidermek, Çorum’da ki bayan voleybolcuların daha üst liglerde oynayabilmeleri için onlara basamak olmak, Çorum’un yetiştirdiği voleybolcuların Çorum’da kalmasını sağlamak, eğitim hayatlarını Çorum’da devam ettirerek sporcu göçünü engelleyip Çorum’umuza hizmet etmelerini devam ettirmek amacındayız. Çorum’un tek profesyonel bayan voleybol takımı olarak ilk gün olduğu gibi şimdide maddi destek aramaktayız. İlimizde takımımıza maddi destek verecek büyüklerimizden destek bekliyoruz. Aksi takdirde Çorum Voleybol Spor Kulübü olarak ligden çekilme kararı almak zorunda kalacağız ki, bu hiçbirimizin istemediği bir karar olacak.

Böyle olumsuz bir durumda kendi yetiştirdiğimiz A Takım seviyesinde oynayabilecek öz evlatlarımızı maalesef farklı illere ve kulüplere göndermek zorunda kalacağız. Lige çıkmak için mücadele verdiğimiz 4 yıllık emeği bir kenara atacağız.

Çorumun artık bayan voleyboluna bakış açısını değiştirmesini diliyoruz. Kız çocuklarına sporu hor gören anlayıştan ayrılıp, destek verilsin istiyoruz. Verilecek her türlü desteğe, her türlü ortaklığa, hatta isim değişikliğine kadar her teklife her zaman açığız. Bayan voleybol takımımızın üvey evlat olarak kalmasına artık razı değiliz. Kendi çocuklarımız ile kendi ilimiz için mücadele ediyoruz.

Koskoca bir sezonu sahipsiz tamamladık, böyle bir sezon daha geçirmeye hem maddi hem manevi gücümüz kalmadı, umarım sesimiz duyulur, bu kulübe bu çocuklara sahip çıkılır. Sporcu kızlarımıza her zaman söz verdim, gücüm yettiğince sizi yarı yolda bırakmayacağım dedim, ancak bir beden eğitimi öğretmeni olarak tek başıma maalesef sadece bir sezon dayanabildim. Umarım emeklere ve çocuklarımıza yazık olmaz, Çorum takımına sahip çıkar.”

Son Güncelleme: 30.05.2019 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.