M. Tayyip Küçük Türkiye şampiyonu

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı’nın 2014 yılı faaliyet programında yer alan 11-13 Yaş Minikler...

09 Haziran 2014 Pazartesi 10:05
 M. Tayyip Küçük Türkiye şampiyonu


Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı’nın 2014 yılı faaliyet programında yer alan 11-13 Yaş Minikler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nın açılış töreni gerçekleştirildi.


Atatürk Kapalı Spor Salonundaki açılış törenine Vali Sabri Başköy, Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül,  İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, diğer protokol üyeleri, minik güreşçiler ve antrenörleri ile vatandaşlar katıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer yaptı.


Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya tarafından kendisine verilen Türk güreşine katkılarından dolayı teşekkür plaketini almak üzere sahaya inen Vali Sabri Başköy, minik güreşçilere müsabakalarda başarılar diledi.


Müsabakalar sona erdi, sporcular ödüllendirildi


Çorum'da üç gündür devam eden 11-13 Yaş Türkiye Serbest Güreş Şampiyonasında dün yapılan final maçları ile sona erdi. Şampiyonada Çorum adına iki madalya çıktı. 75 Kg'da Mustafa Tayyip Küçük altın madalya kazanırken 38 Kg'da Mert İlbars ise üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.


Güreş Federasyonu tarihinin en kalabalık katılımlı Türkiye Şampiyonası’nda 60 ilden 1130 güreşçi üç gün boyunca madalya mücadelesi verdiler. Yüksek katılım nedeniyle gece saat 22'lere kadar süren Türkiye Şampiyonasında 75 Kg'da mücadele eden Çorum Adil Candemir Güreş Eğitim Merkezi'nde gündüzlü olarak eğitim gören isimlerden Mustafa Tayyip Küçük zorlu maçlar sonunda sikletinde birinci olarak altın madalya kazanan tek güreşçimiz oldu.


38 Kg'da mücadele eden Sungurlu'dan Mert İlbars ise yenildiği rakibinin finale çıkması üzerine repesaj maçlarını kazanarak sikletinde üçüncü oldu ve bronz madalyanın sahibi oldu.





Son Güncelleme: 09.06.2014 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.