Minderde Hitit damgası, madalyaları topladılar

Türkiye Üniversiteler Ünilig Güreş Şampiyonası’na Hitit Üniversitesi öğrencileri damga vurdu.

04 Mart 2022 Cuma 22:47
Minderde Hitit damgası, madalyaları topladılar

Türkiye Üniversiteler Ünilig Güreş Şampiyonası’na Hitit Üniversitesi öğrencileri damga vurdu.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından ‘Türkiye Üniversiteler Ünilig Güreş Şampiyonası’ düzenlendi.

Müsabakalarda Greko Romen stil 60 kiloda ter döken sporcularda Mert İlbas ile Serbest stil 92 kiloda güreşen öğrenci Vural Aslan, tüm rakiplerini geçerek birincilik kürsüsüne çıktı ve altın madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonada Serbest stilde mücadele eden öğrenciler Emre Can Demirel 65 kiloda, Mehmet Tahir Kızılkaya ise 61 kiloda Türkiye ikincisi olurken, Greko Romen stilde mindere çıkan öğrenciler Hüseyin Kerem Akça 77 kiloda, Enes Kalkan da 97 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.

6 MADALYA KAZANDI

Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Ünilig Güreş Şampiyonası’na katılan Hitit Üniversitesi, şampiyonayı 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı.

Hitit Üniversitesi, toplam 87 takımın mücadele ettiği organizasyonda Greko-Romen stilde 6. sırada yer alırken, Serbest stilde ise 5. oldu.

Şampiyonaya Hitit Üniversitesi’nin yanı sıra Adıyaman, Bolu Abant İzzet Baysal, Sivas Cumhuriyet, Siirt, Tekirdağ Namık Kemal, Sinop, Batman, Mersin, Tokat Üniversitesi ve Milli Savunma Üniversitelerinden sporcular katıldı.

Son Güncelleme: 05.03.2022 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.