Taşköprü’de şampiyon Osmancık

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali kapsamında...

22 Ağustos 2014 Cuma 14:00
 Taşköprü’de şampiyon Osmancık


Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali kapsamında düzenlenen geleneksel at yarışlarından Osmancık altın kupa ile döndü.


Bölgenin en büyük at yarışı organizasyonlarından birisi olarak gösterilen yarışta Osmancık Atlı Spor Kulübünden Ali Arslan'ın "Erenhilal" isimli atı "Dörtnal Arap Atları Koşusunda" 9 atı geride bırakarak birinci oldu. Birincilik kupası Osmancık Atlı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arslan'a takdim edildi.


Osmancık Atlı Spor Kulübü Başkanı Muzaffer Ayna, Osmancıklı at severler olarak ülke genelindeki yarışlara katıldıklarını ve önemli başarılar elde ettiklerini söyledi.


Yarışlarda derece alan atların Osmancık'ta hazırlandığını ifade eden Ayna; "Bölgemizde at yarışlarını yaygınlaştırmak ve atlı spora olan ilgiyi artırmak amacı ile kurduğumuz kulübümüz bünyesinde çeşitli kategorilerde yarışan 14 atımız var. Atlarımızın yarışlara ilçemizdeki at yarışları alanında hazırlanıyor. Katıldığımız yarışlarda önemli dereceler alan atlarımız var. Taşköprü'de düzenlenen yarışta da Arap Atları kategorisinde birinci olarak Osmancık'a bir altın kupa daha kazandırdık. Atlı sporlar dostluk sporlarıdır. Biz de atlı sporlar üzerinden ilçemizi bütün Türkiye'ye tanıtmaya çalışıyoruz. Hedefimiz daha çok yarışta daha farklı kategorilerde derece elde etmek. Sporcularımızın başarısı bütün ilçemizin başarısıdır." dedi.


Ayna; önümüzdeki günlerde, Kastamonu, Daday, Konya, Eskişehir ve Sakarya'da yapılacak olan yarışlara da katılacaklarını sözlerine ekledi.




Son Güncelleme: 22.08.2014 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.