Tek tek saydı, işte yatırımlar

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum'da yarım kalıp bitirilen, yeni yapılan ve yapılacak olan tüm spor yatırımlarını tek tek saydı.

22 Ocak 2023 Pazar 17:05
Tek tek saydı, işte yatırımlar

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehir genelinde yaptıkları spor yatırımları ve hizmete açtıkları spor kompleksleri ile sporu Çorum’da herkesin ulaşabileceği bir konuma getirdiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Aşgın, “Her bir hemşehrimiz sporla iç içe bir hayat yaşasın diye şehrin her yerini futbol sahaları, spor salonları, semt parklarına yaptığımız spor alanları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları ile donattık. Çorum’u sporla anılan bir şehir haline getirmek için spora yatırım yapmaya devam ediyoruz” dedi.

AMATÖR FUTBAL SAHALARI

Çorum Belediyesi tarafından yapılan, birisi Park ve Bahçeler Müdürlüğü arkasında, diğeri İskilip Yolu üzerinde 2 adet nizami sentetik futbol sahası amatör kulüplerin hizmetine sunuldu. Son derece modern olarak yapılan yeni nizami futbol sahalarında, eski tesislerde yetersiz olan izleyici tribünleri, kulüp odaları, hakem odaları, sporcu giyinme odaları, duş ve lavabo gibi bölümler de yer alıyor.
Spor alanında tesisleşemeye büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, futbol branşında semt sahalarından, nizami sentetik sahalara kadar birçok tesisi ilimize kazandırdıklarını dile getirdi. Amatör futbolun yıllardır özlemini çektiği nizami sahaları tamamladıklarını kaydeden Başkan Aşgın, “Amatör spor camiası çok daha modern ve sağlıklı ortamda spor yapma imkânına kavuştu. Belediyemiz amatör spora verdiği desteği artırarak sürdürmeye devam edecek.” Dedi.

SEMT SAHALARI

Mahallelere yeni semt sahaları yaparak spora ve gençlere verdikleri önemi gösterdiklerini vurgulayan Başkan Aşgın, “Gençlerimizden gelen talepleri değerlendirerek Mimarsinan, Gülabibey, Bahçelievler ve Üçtutlar mahallelerimizde 4 adet sentetik semt sahası yaptık. Kısa bir sürede tamamladığımız semt sahlarımızı gençlerimizin hizmetine sunduk.” Dedi.

YENİ ŞEHİR STADI

Şehir stadyumunun da tamamlanarak hizmete açıldığını ifade eden Başkan Aşgın, ilimizi temsil eden Çorum FK’nın hizmetine sunulan yeni stadyumun şehrimize yakışır bir tesis olduğunun altını çizdi. Başkan Aşgın  “Belediyemiz her zaman Çorum FK’nın yanında oldu. Her türlü desteği verdi. 1. Lig takımlarının birçoğunda olmayan modern ve her türlü imkânın olduğu bir stadyumu Çorum Belediyesi olarak yaptık. 70 dönümlük arazisiyle 400 Milyon TL’lik bir maliyeti bulunan bu stadyumu Çorum FK’ya ve tüm Çorumlulara armağan ettik.” dedi. Göreve geldiği ilk dönemlerde şehir stadyumunun tamamlanması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine bizzat destek verdiğinin de altını çizen Başkan Aşgın, stadyumun eksikliklerinin tamamlanarak hizmete açılmasını sağlayan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

AMATÖR SPORA DESTEK

Çorum Belediyesi tesisleşmenin yanı sıra amatör futbol kulüplerine malzeme desteğini de her yıl artırarak devam ettirdi.  Amatör spor kulüplerine sunduğu desteği üç katına çıkaran Çorum Belediyesi, geçtiğimiz ekim ayında düzenlenen törenle 660 Bin TL değerinde malzeme dağıttı. Malzeme desteğini artırarak sürdürdüklerini ifade eden Başkan Aşgın,  bu yıl da 1 Milyon TL’lik malzeme yardımı sunacaklarını dile getirdi.

İKİ YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Futbolun yanı sıra sporun birçok branşına destek verdiklerini kaydeden Başkan Aşgın, “Hemşehrilerimizin seçim döneminde bizden talep ettikleri, bizim de yapacağımızı taahhüt ettiğimiz Yarı Olimpik Yüzme Havuzlarını şehrimize kazandırdık. Ulukavak Mahallesi’nde ve Gülabibey Mahallesi’nde iki adet yarım olimpik yüzme havuzunu tamamlayarak yarıyıl tatiliyle birlikte hizmet açtık. Karne hediyesi olarak çocuklarımız burada ücretsiz olarak tatil boyunca yüzme kurslarına katılabilecekler.” Dedi.

TÜRKİYE’NİN EN GÜZELİ ÇORUM’A YAPILIYOR

Çorum'da yapımı devam eden Güreş Eğitim Merkezi'nin bu yıl sonunda tamamlanacağını hatırlatan Başkan Aşgın, "Güreş Eğitim Merkezi Türkiye'nin en güzel Güreş Eğitim Merkezi olmak üzere planlandı, temeli atıldı ve inşaatımız hızla ilerliyor. Güreş Eğitim Merkezi'ni inşallah 2023 yılı sonu itibariyle şehrimize armağan etmiş olacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında güreş eğitim merkezimiz hizmete girmiş olacak." dedi.

MÜSTAKİL MASA TENİSİ SPOR SALONU

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Önümüzdeki günlerde de masa tenisi spor salonunun temelini atılacak. Masa tenisinde ülkemize başarılı sporcuların kazandırılmasına katkıda bulunacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde binlerce sporunun eğitim görüyor. Belediyemiz sporun her branşında en güzel şekilde temsil ediliyor" dedi.

‘ÇORUM’U SPOR KENTİ HALİNE GETİRDİK’

Çorum’u spor kenti yapmak için göreve geldikleri günden beri önemli spor yatırımlarını hizmete sunduklarını vurgulayan Belediye Başkan Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Her zaman sporun ve sporcunun yanında yer alıyor, gençlerimizi spora teşvik ediyoruz. Çorum’u bir spor kenti haline getirmek için göreve geldiğimiz günden beri spora ve sporcuya desteklerimizi artırarak devam ettiriyoruz.” Dedi.
Başkan Aşgın, “Yavrularımızın spor alışkanlığını kazanmaları ve sportif başarıları teşvik etmek için şehrimizde mahalle spor salonları, nizami sentetik sahalar, semt sahaları, yarı olimpik yüzme havuzları gibi tesisleri hizmete sunduk. Bunun yanı sıra malzeme desteği, turnuvalar ve yarışmalar düzenliyoruz.” Dedi.

‘EN BÜYÜK TEŞEKKÜR CUMHURBAŞKANIMIZA’

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, tüm yatırımlarda olduğu gibi spor yatırımlarının Çorum’a kazandırılmasında en büyük desteği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıklarını belirterek bu yatırımların Çorum’a yapılması talimatını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Aşgın, “Bütün yatırımlarımızda olduğu gibi spor yatırımlarımızın ilimize kazandırılması için en büyük desteği veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere taleplerimize hiçbir zaman duyarsız kalmayan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Milletvekillerimize, AK Parti teşkilatlarımıza, projelerin takibini yapan ve ilimize kazandırılması için büyük gayretlerle çalışan birlikte ter döktüğümüz mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.


 

Son Güncelleme: 22.01.2023 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emekli 2023-01-23 08:00:48

Koruyamadığınız parklar sizin olmuyor sayın başkan. Terbiyesiz gençler parkta alenen kadınların yanında küfürleşirken senin park güvenliğin nerde aldıkları maaşlar haram olmuyor mu?

Misafir Avatar
Mahalleli 2023-01-23 13:23:39 @Emekli

Ben insan gibi gerekli yerlere bildirdim. Ne yapalım bazı dengesizler gibi elimizi belada mı koyalım Belediyeler senin gibi dşünüp mahalleli mi baksın diyor gvenlikçileri neden işe alıyorlar mahalleli senin derdin başka anladım ama senle uğraşamam

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Mahalleli 2023-01-23 10:34:05 @Emekli

He. Sen mahalleli olarak seyirci kalacaksın Güvenlik müdahale edecek öylemi ? O park senin mahallene yapılıyor. Sen neden sahip çıkmıyorsun ? bu arada o küfür eden gençler ithal gelmedi, sen ben el atmadığımız, terbiye etmediğimiz, ilgilenmediğimiz için bu halde yetişti. Hep eleştiri hep eleştiri, hep birilerinden görev beklemek. Sen ne yaptın peki dayı, sormazlarmı adama???

Beğenmedim! (3)
Avatar
Vatandaş 2023-01-23 10:47:57

Eski stad yanında kapalı spor salonu arka tarafındaki basket potosı yanında içeri kuytu bir yer var orasını kapatın gençler oraya takılıyor uygunsuz hareketler var duyurulur

Misafir Avatar
Mahalleli baksın 2023-01-23 13:27:07 @Vatandaş

Mahalleli baksın kardeşim der bazı mahalleli rumuzlu arkadaş. Bak kardeşim senin gibi düşünse herkes teksasa döner her yer güvenlik kolluk kuvvetleri bunun için var.

Beğenmedim! (0)
Avatar
GÖREN GÖZ 2023-01-23 10:22:00

YİNE TEFRİŞAT BURSADAN SİVASTAN MI BAŞKAN.ÇORUM YATIRMCISI YİNE YOK MU SAYILACAK,SEÇİM ZAMANI O KAPIYA GELECEKSİN BAKALIM GAZETELERE MANŞET OLABİLECEK MİSİN...

Misafir Avatar
angaralı 2023-01-24 08:39:13 @GÖREN GÖZ

milliyetçiliğin de suyunu çıkardınız.Adam bursadan koltuk almış israilden değil.Bursayı bildin mi osmanlı başkenti.Çorumda olduğu halde istanbulda üretilmiş bir şeyi daha iyi daha kaliteli diye evine alıyorsun ya bu adam da en iyi koltukçudan koltuk almış.tebrik etmek gerekmez mi?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Kenan 2023-01-23 05:56:48

muşteşemsin başkan

Misafir Avatar
Çok muhteşem canım 2023-01-23 13:31:01 @Kenan

Voleybol maçı seyrederken başkan bey çok heyecanlıydı keşke işinde de aynı heyecanı gösterse başkan olmasın maça bile gelmezdi muhtemelen her şey siyaset

Beğenmedim! (0)

banner165