Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün Çorum’un yeni vekillerine yaptığı hayırlı olsun ziyaretinden bir gün sonra (bugün) CHP’den bazı yerel gazetelerin e-posta adreslerine servis edilen bir açıklama kimseyi şaşırtmadıysa da beni hayrete düşürdü.

‘Rektör’den CHP’ye teşekkür’ başlığıyla sunulan açıklamada, “CHP’den Çorum Milletvekili seçilen Mehmet Tahtasız’ın, 3 yıllık İl Başkanlığı döneminde İskilip Meslek Yüksek Okulu’nun yeni, kalıcı ve modern binaya taşınması konusunda yaptığı girişimlerin sonuç verdiği” ifadelerini görür görmez herhalde ya yanlış okudum ya da yanlış yazılmış diye düşündüm. Baştan belirtelim ki, Rektör Öztürk'ün CHP'yi ziyaretinde İskilip MYO binası gündeme bile gelmemiş. Üstelik bizim de yakından takip ettiğimiz konu ile ilgili Tahtasız’ın bildiğimiz tek girişimi, muhalefet partisinin il başkanı sıfatıyla İskilip MYO’nun yarım kalan binası önünde, partisinin ilçe başkanını da yanına alarak yaptığı eleştirel açıklamaydı. Sözkonusu açıklama da gündemde olmayan bir konuyu gündeme getirmekten öte, zaten yıllardır gündemdeki bir mevzuyu yeniden dillendirme maksatlıydı. Özetle ‘yatırımı takip’ anlamı taşıyordu.

GERÇEKTE NE OLDU?

Konuya dair süreç nasıl gelişti diye sorulacak olursa; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu başkanlığında, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Hitit Üniversitesi Rektörü Ali Osman Öztürk’ün girişimleri ile Spor Toto ve Strateji Bütçe Başkanlığı’ndan toplamda 45.5 milyon lira kaynak aktarılması sağlanarak İskilip MYO’nun yarım kalan binasının ikmal inşaatının ihale edilip yer teslimi yapıldı. Kısacası bu sürecin hiçbir aşamasında CHP de yoktu, CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız da yoktu.

OLUR BÖYLE KAZALAR…

Anlaşılan, CHP’nin çiçeği burnundaki vekili Tahtasız, Çorum ve ilçelerindeki yatırımları, yapılanı, yapılmayanı, kimin ne yaptığını, kimin ne yapmadığını takip eden gazeteciler olduğunu es geçiyor olmalı ki, hiçbir sürecine dahil olmadığı bir yatırımdan kendine pay çıkartıyor, sahipleniyor, üstelik bunu da bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruyor. Yeni vekilimize tavsiyemiz, nasip olursa milleti temsil noktasında görev yapacağı 5 yıl için dersine daha iyi çalışıp, Çorum için esaslı, bize de ‘vay be’ dedirtecek ‘muhalefet’ yapması. Umutsuzluğa mahal yok. Olmasa iyi de, oluyor böyle yol kazaları…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ses 2023-05-27 01:34:26

"Spor Toto ve Strateji Bütçe Başkanlığı’ndan toplamda 45.5 milyon lira kaynak aktarılması sağlanarak İskilip MYO’nun yarım kalan binasının.....!!!'
Şekkinde bir durumda ayrı bir ironi. Kumar geliri ile okul yaptırmak kumarı aklamaz aksine okulun berketini bozar. Bu yazıdanda anlaşılan o ki daha herşeyin başinda iken zaten kafalar allak bullak olmuş.
Allah bize temiz vergilerle toplanan paralardan hizmet nasip etsin.
Ne diyelim

Avatar
Niçin 2023-06-10 22:03:53

Sayın yazar yeni güncel konularla ilgili yazılar yazma zamanı gelmedi mi...Bu yazı bayatladi...Okuyan okudu...Eleştiren eleştirdi...Yazılarınızin guzel olan içeriği zaman tünelinde boğuluyor,diye dusunuyorum

Avatar
KY 2023-06-21 08:37:48

Hastanelerde teşvik ek ödeme için istifa eden başhekim yardımcıları hala neden o görevi yapıyor dakendi işlerini yapmıyor. Bunlara ne gibi ödeme yapılıyor araştırılması lazım.