1.200 kişilik mescit bu yıl bitecek

Çorum Sanayi Sitesi’nde yapımına başlanan mescidin temel atma töreni gerçekleştirildi.

12 Şubat 2021 Cuma 19:22
1.200 kişilik mescit bu yıl bitecek

Çorum Sanayi Sitesi’nde yapımına başlanan mescidin temel atma töreni gerçekleştirildi. Mescidin bu yıl içerisinde tamamlanarak ibadete açılması hedefleniyor.

Çorum Sanayi Sitesi 63 ve 68. Sokağın kesiştiği alana inşa edilen 1.200 kişi kapasiteli mescit için Cuma namazı sonrasında temel atma töreni yapıldı. Törene Belediye Başkan Yardımcıları Lemzi Çöplü, Turhan Candan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, İl Müftüsü Muharrem Biçer, Çorum Esnaf Odaları Birliği Başkanı Recep Gür ve esnaf odası başkanları katıldı.

Sanayi Mescidi Derneği ve Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun törende yaptığı konuşmada mescidin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çorum Esnaf Odaları Birliği Başkanı Recep Gür de konuşmasında mescidin yapımında büyük katkısı olan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a esnaf adına teşekkür etti.

Sanayi Mescidi temel atma töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü de, cami arsasının belirlenmesinden bugüne kadar gelen süreçte Çorum Belediyesi’nin elinden gelen desteği sağladığını dile getirdi. Bundan sonraki süreçte de katkı vermeye devam edeceklerini belirten Çöplü “Mescidin tamamlanması noktasında esnafımızın da desteğini bekliyoruz. Esnaf dostu belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

İl Müftüsü Muharrem Biçer tarafından okunan dualar ve kurban kesiminin ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

Öte yandan tören alanında Çorum Belediyesi ikram aracı ile esnafa sıcak çorba ve çay ikramı yapıldı.

Kaynak: Çorum Web TV 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yetmez 2021-02-12 21:03:22

10 bin kişilik olmalı.. Herkesten ekstra vergi alın yeni çamiler yapalım:)

Avatar
Hakkı Usta 2021-02-12 22:14:45

Yukarı sanayi camide ben hiç bir cumanın dolduğunu görmedim. Tüm cuma namazlarını orda kılarım ama yarısı anca dolar. Başka biley demiyorum

Avatar
Çorum 19 2021-02-12 23:11:49

Cami yerine o bölgeye super bir teknik lise yaptiraydiniz cumaları bile camilerin yarışı dolmuyor

Avatar
KOŞ SEVİM koş 2021-02-13 01:32:43

milleti dinden soğuttular camiler sayelerinde boşaldı. cami yapıyorlar birde şov gibi fotoğraf vermişler. Cami üzerinden siyasete son verin

Avatar
Mesafe 2021-02-13 09:40:04

Hani virüs hani mesafe. Yaklaşık 30-35 kişi dib dibe.

Avatar
Murat 2021-02-13 10:23:46

Şu illada elimi degecem pozu çok itici gerçekten sözde hepsi bir makam sahibi ! Ve sürekli camii camii nereye kadar? Bı müslüman sizmisiniz ? İş imkanı sağlayın milleti işe teşvik edin yardım vere vere insanlar tembellesti . Alıştı millet ağlamaya . Yazık bu vatan hepimizin millet hancı siz yolcu..

Avatar
the realist 2021-02-12 22:40:03

simdi desem ki ne gerek vardi ? muhtemelen bir cok kisi beni tanimadigi halde dinsizlikle suclayabilir belki yazmaz buraya ama gecer icinden, simdi hali hazirdaki camiler,mescitler dolup tassa yer olmasa yapilsin tabi ama cuma gunleri haric maalesef dolan cami yok, bu yapilan israftir ve haramdir orada bulunanlar da sov pesindedir...