20 aydır kayıp Mücahit'in ailesi kimlik tespitini bekliyor

Çorum'da barajda ceset bulundu, 20 aydır kayıp Mücahit'in ailesi kimlik tespitini bekliyor

13 Eylül 2021 Pazartesi 17:05
20 aydır kayıp Mücahit'in ailesi kimlik tespitini bekliyor

Barajda ceset bulundu, 20 aydır kayıp Mücahit'in ailesi kimlik tespitini bekliyor.

Çorum'da balık tutmaya gidenler, Çomar Baraj Gölü’nde bir erkek cesedi fark etti. Sudan çıkarılan ceset, kimlik tespiti için Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Cesedin yaklaşık 20 ay önce kaybolan Mücahit Bolat'a (21) ait olma ihtimali üzerine ailesi morgun önünde kimlik tespitini beklemeye başladı.

Kent merkezindeki Çomar Baraj Gölü’ne dün öğle saatlerinde balık tutmak için giden bir grup, erkek cesedini fark etti. Gruptakilerin ihbarı üzerine baraj gölüne jandarma ekipleri sevk edildi. Gölden çıkarılan erkek cesedi, kimliğinin belirlenmesi için Çorum Adli Tıp Morgu'na götürüldü. Cesedin kentte 29 Aralık 2019’da 'gezmeye gidiyorum' diyerek evden ayrılan ve bir daha haber alınamayan Mücahit Bolat'a ait olduğu ihtimali üzerine, ailesine haber verildi. Mücahit Bolat'ın annesi Sevim ve babası Cahit Bolat, Adli Tıp Kurumu önünde beklemeye başladı. Cesedin kimlik tespiti için çalışma yürütülüyor.

BOLAT'IN BABASI KONUŞTU

Çorum'da Çomar Barajı'nda bulunan erkek cesedinin, yaklaşık 20 ay önce kaybolan Mücahit Bolat'a (21) ait olma ihtimali üzerinde duruluyor. Bolat'ın babası Cahit Bolat, cesedin oğluna ait olduğunu belirterek, "Kesin sonuç otopsiden sonra belli olacak ama üzerindeki kıyafetler oğlumuza ait. Oğlumuz neden öldü araştırılsın istiyoruz. Madem bu barajdaydı, daha önceki aramalarda neden bulunamadı incelensin istiyoruz" dedi.'’

'GİYSİLER OĞLUMUZA  AİT’

Cesedin tanınmaz halde bulunduğunu fakat giysilerinin oğluna ait olduğunu anlatan Cahit Bolat, "Bulunan benim çocuğum. Çocuğumun ölüm sebebini öğrenmek istiyorum. Neden öldü, kendi mi intihar etti, başka birisi mi bir şey yaptı? Eğer öyleyse de suçluların bulunmasını istiyorum. 20 aydır bizim ne çektiğimizi Allah bilir. Aylardır bir yerlerden çıkıp gelecek diye umutlanıyorduk. Yaşadığını sanıyorduk. 20 aydır burnumuzun dibindeymiş. Burada balıkçı arkadaşlar görüyor ancak daha önce köpekle aramalar yapıldı, köpek hiç mi koku hissetmemiş? Oğlumun cesedi geçen yıl yapılan aramalarda nasıl bulunamadı, ben anlam veremiyorum bu duruma. Akıl sır erdiremiyorum, hayretler içerisindeyim. Çocuğumun ölümünün aydınlatılmasını istiyorum. Biz kayıp başvurusu bildirdiğimizde polis arkadaşlar 15 gün sonra telefon sinyali alındığını telefonun açılıp kapandığını söylemişti. Bu telefonu kim açtı? Kendi burada öldüyse o telefonu kim açtı? Şu an üzerinden telefon çıkmamış, elbiseleri duruyor başka hiçbir şey yok. İyice araştırılsın istiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: YUSUF ÇINAR/ÇORUM DHA

Son Güncelleme: 14.09.2021 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165