25 Milyon Euro'luk proje

Belediye Karacaköy yakınlarındaki mevcut arıtma tesisinin yanına 25 milyon Euro'luk entegre tesis kuracak. Kaynak AB fonları

27 Ocak 2018 Cumartesi 09:14
25 Milyon Euro'luk proje

Çorum Belediyesi, İleri Biyolojik Sistem Atık Su Arıtma Entegre Tesisi Projesi için AB fonlarından faydalanacak.

ÖZHASEKİ’YE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret etti.

Külcü yaptığı duyuruda, İleri Biyolojik Sistem Atık Su Arıtma Entegre Tesisi Projesi için AB fonlarından faydalanmak üzere başvuru yaptıklarını belirterek, 25 milyon Euro’luk projeye destekleri için Bakan Özhaseki’ye teşekkür etti.

Bakan Özhaseki de, Başkan Külcü ile Çorum’da yapılması planlanan atık su tesisi ve çevresel planlamaları değerlendirdiklerini ifade etti.

MEVCUT ARITMANIN YANINA EK TESİS

İleri Biyolojik Sistem Atık Su Arıtma Tesisi’nin Ankara Yolu Karacaköy yakınlarında bulunan mevcut atık su arıtmanın yanına entegre olarak yapılması planlanıyor.

ÇED OLUMLU ÇIKMIŞTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu olumlu çıkan yeni arıtma projesi ile mevcut arıtmanın kapasitesinin büyütülmesi hedefleniyor.

Son Güncelleme: 28.01.2018 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corumlu 2018-01-28 00:19:20

Valla başkanım tebrik ediyorum AB Hibelerini kullanmadan geri gittiğini bir çok haberde okuduk ama corum belediyesi bu alanda oldukça başarılı katı atık tesisi. Veli paşa hanı gibi projeler de Hibe ile yapılıyor takip ettiğim kadarıyla şimdi de atık su Hibe ile olacak. Hibe denince hep söyle söyleniyor Türkiye AB katılım için para ödüyor ve bu parayı projeler ile alması lazım biz proje üretip verdiğimiz parayı alamıyoruz diye defalarca haberi yapıldı çorum belediyesi bu alanda da başarılı sayın başkanım vizyonunuz gerçekten takdire sayan çevreye verdiğiniz değer de ortada sizi tebrik ederiz katı atık tesisi içinde ayrıca teşekkür ederiz kokudan sinekten kurtuldu akkent toki