AFAD’dan 11 ile uyarı

AFAD Çorum çevreleri için turuncu kodlu yağış uyarısı yaptı.

09 Temmuz 2023 Pazar 00:15
AFAD’dan 11 ile uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), 11 il için turuncu 4 il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı.

AFAD, 8 Temmuz Cumartesi günü için Kastamonu, Sakarya, Bartın, Karabük, Bolu, Kocaeli, Zonguldak, Düzce, Sinop, Samsun ve Ordu illeri için turuncu kodlu yağış uyarısı yaptı. Duyuruda kuvvetli yağış beklenen illerin valiliklerine ve muhtarlara bilgilendirme ve uyarı yapıldığı belirtildi. Ayrıca, Düzce, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak illerine tedbir maksadıyla ilave personel ve ekipman sevk edildiği ifade edildi. İstanbul, Bursa, Bilecik ve Yalova illeri için ise sarı kod ile yağış uyarısı yapıldı.

PAZAR GÜNÜ ŞİDDETLİ YAĞIŞ VAR

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, 9 Temmuz Pazar günü, Zonguldak, Düzce ve Bartın’da yerel olarak şiddetli ve aşırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Kastamonu’nun kuzey ilçelerinde yerel olarak şiddetli ve aşırı sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor. Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde ise çok kuvvetli, yer yer şiddetli, Trabzon'un doğusu, Rize il geneli ile Artvin'in kıyı ve kuzey kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı yağış olacağı tahmin ediliyor. Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri ile Yozgat'ın ve Sivas'ın kuzeyinde ise yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor.

VATANDAŞLAR UYARILDI

AFAD tarafından yapılan duyuruda vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.
İHA

Son Güncelleme: 09.07.2023 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.