Alaca yapıyor... İşte sosyal belediyecilik

Çorum’un Alaca İlçe Belediyesi, kendi ölçeğindeki ilçelere göre sosyal belediyecilikte örnek oluyor.

13 Ocak 2022 Perşembe 15:21

Çorum’un Alaca İlçe Belediyesi, bünyesinde bulunan aşevi ile ihtiyaç sahibi 70 haneye günlük sıcak yemek ikramında bulunuyor.

Kendi ölçeğindeki ilçelere göre sosyal belediyecilik alanında örnek bir hizmet sunan Alaca Belediyesi, ihtiyaç sahibi hemşehrilerini yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda günlük hazırlanan üç çeşit yemek 70 hanede yaklaşık 160 kişiye ulaştırılıyor.

HAFTANIN 6 GÜNÜ SICAK YEMEK

Aşevinde özenle hazırlanan yemekler pazar günü hariç haftanın her günü ekipler tarafından vatandaşların evinin kapısına kadar götürülüyor.

BAŞKAN ŞALTU'DAN HAYIRSEVERLERE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, göreve geldikleri günden itibaren günlük olarak vatandaşlara sıcak yemek ikramına devam ettiklerini belirterek, aynı zamanda adak ve bağışta bulunmak isteyen vatandaşların hayırlarının da kabul edildiğini söyledi. Bunun dışındaki tüm masrafların belediye tarafından karşılandığına dikkat çeken Başkan Şaltu, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yaz kış demeden her zaman yanlarındayız”dedi.

RAMAZAN’DA 2 BİN KİŞİYE YEMEK, 5 BİN KİŞİYE EKMEK

Başkan Şaltu, aşevinde sıcak yemek ve ekmek ikramının Ramazan ayında 2 bin ulaştığını, 5 bin kişilik  ekmek dağıtımı gerçekleştirdiklerini aktardı.

KORONAVİRÜS HASTALARINA HİZMET

Koronavirüsten dolayı karantinada olan vatandaşlara da yemek götürdüklerini belirten Şaltu, “Ekiplerimiz özel kıyafetleri ve özel kullan-at kapları ile koronavirüsten dolayı evinde yemek yapamayan vatandaşlarımıza da hizmet vermektedir” diye konuştu.

CENAZE EVİNE DE GİDİYORLAR

Bu hizmeti maddi durum göz önünde bulundurulmaksızın kendilerinden talepte bulunan bütün vatandaşlara sunduklarını hatırlatan Başkan Şaltu, ayrıca cenazesi bulunan vatandaşlara da ev hanesine yetecek kadar yemek gönderdiklerinin kaydetti.

Son Güncelleme: 14.01.2022 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2022-01-14 09:50:46

Çorba dağıtarak sosyal belediyeciliğe örnek olduğu sanan belediyeler dünya üzerinde sadece türkiyede vardır.. Sadaka kültüründen bir türlü kurtulamadık..