Aşgın yine 'Türkiye’de ilk’ dedi, ama…

Çorum Belediyesi’nin kent içi ulaşımda kısa ve uzun süreli çözümler için çalışma yaptığı açıklandı, yeni çalışma için 'Türkiye'de ilk' ifadeleri kullanıldı.

22 Ekim 2021 Cuma 20:50
Aşgın yine 'Türkiye’de ilk’ dedi, ama…

Çorum'da şehir içi trafikte alınan bazı geçici tedbir ve önlemlerin trafik akışı ve yoğunluğunu geçici hafiflettiği, problemin giderek arttığı gözleniyor.

Kent trafiğinde çözümün, tüm paydaşların katkılarıyla köklü ve radikal çözümlerle rahatlayacağı görüşü ağırlık kazanıyor.

Öte yandan Çorum Belediyesi’nin kent içi ulaşımda kısa ve uzun süreli çözümler için çalışma yaptığı açıklandı. Yapılan açıklamada, şehir içi trafiği rahatlatmak için kısa, orta ve uzun vadede profesyonel isimlerle çalışma yapıldığı belirtilerek, “Bluetooth algılayıcılar, kamera görüntüleri ve hareketli araç verisi kullanılarak tamamlanan çalışma Türkiye'de ilk defa Çorum'da yapıldı.”ifadelerine yer verildi

İşte o açıklama:

Çorum Belediyesi kentteki trafiği rahatlatacak yeni projeler ve çalışmalar için profesyonel isimlerle istişarelerini sürdürüyor. Yapılan çalışmalar sonucunda mevcut yol ağı altyapı standartlarının belirli vadelerde iyileştirilmesi, seyahat süresi ve trafik yoğunluğunun azaltılması, ulaşımın çevreye olan olumsuz etkilerinin azaltılarak çevrenin korunması, trafik güvenliğinin sağlanarak kazaların azaltılması, bölgede daha güvenli ve konforlu bir yaya dolaşımının sağlanmasını hedefleniyor.

Ulaşım sorununu kökünden çözmek için kolları sıvadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Bluetooth algılayıcılar, kamera görüntüleri ve hareketli araç verisi kullanılarak tamamlanan çalışma Türkiye'de ilk defa Çorum'da yapıldı.

Yapılan bu çalışma sonucunda ulaşımda yaşanan sorunlara kısa, orta ve uzun vadede çözümler üretildi. Başarıyla sonuçlanan bu çalışmanın, diğer şehirler için de örnek olacağını umuyoruz. Çalışmayı yapan firma tarafından aktarılan kısa, orta ve uzun vadeli senaryolar, şehrimiz için uygulamaya alınacak ve ulaşım planlamalarına yön verecek ve ulaşımdaki aksaklıklara neşter vuracak. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzdeki uzman ekiplerimiz şehrimiz için en iyi projeyi hayata geçirmek için aşkla çalışmaktadır. Hemşehrilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 24.10.2021 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-10-24 14:17:44

Garip kavşak düzenlemelerinde de profesyonel ekiple çalışıyordunuz. Tutmayınca şimdi de süslemeli açıklamalarla gaz alma çabasındasınız ama eksik kalmış. Wireless, Bluetooth 5.0, yapay zeka teknolojili hipersonik trafik düzenlemesi yapmanız lazım :)

Avatar
Vtndş 2021-10-24 19:10:39

Gülabibeyde 1 yılda 4 kez kazıp hala sorunu çözemediği ve asfaltı atmadığıda bir ilk.

Avatar
alacali 2021-10-25 00:40:27

keske ekiplerimizle sorunu cozmeye calisiyoruz deselermis,vatandasin bilmedigini bilerek yok bluetooth sistemi yok hareketli veri yok turkiyede ilk .nasilsa bilen yok hareketli veri sistemi ve digerleri turkiyede ilk degil daha once bir cok sehirde kullanilan bir yontemler butunudur bence baskanin bu tur soylemlerde bulunmasi tam bir fiyasko

Avatar
Siyasi 2021-10-24 14:13:41

Başkan bey dahil tüm akp liler oyların yere çakıldığını adları gibi biliyorlar. 2023 seçimlerine kadar uzaya çıkmaktan tutunda doğal gaz otomobil herşey masaya yatırılır. Yer miyiz tabiki hayır

Avatar
ÇORUMLU ÖĞRENCİ 2021-10-25 16:20:25

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNDEN KUZEY KAMPÜSÜNE OTOBÜS HATTI İÇİN DİLEKÇE VERDİK. CEVAP YETERİ KADAR YOLCU YOK DEDİLER. SANKİ ANKET YAPMIŞLAR DA NET CEVAP VERİYORLAR. BİR SABAH BİR ÖĞLEN BİR DE AKŞAM ÇALIŞIR OTOBÜS BÖYLECE VATANDAŞIN İŞİ GÖRÜLÜR. AMACINIZ HİZMET OLMALI. PARA KAZANMAK DEĞİL. İKBAL DE OTURAN VATANDAŞ ÇORUM GİBİ BİR YERDE 2 AKTARMA YAPARAK KUZEY KAMPÜSE ULAŞMAMALI. 2 AKTARMA YAPINCA 1 SAATTEN FAZLA SÜRÜYOR KUZEY KAMPÜSE VARMASI.DİLERİM EN KISA ZAMANDA OTOBÜS KOYARLAR

Avatar
Çorum'lu 2021-10-24 13:45:42

20 senedir Çorum ve Çorumlulara yalan söylüyorlar. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum. Çorumun reçetesi, Çoruma 4 Tane Bağımsız Milletvekilleri ve Çorum Bağımsız Belediye Başkanı SEÇİLİRSE Çoruma yatırımlar gelir. Çorum her zaman Üvey evlat. Çorum her zaman çantada keklik.

Avatar
Öz. Çorum 2021-10-24 16:21:40

İyi olan Çalişmalara desek olunmali, misafirhane çok iyi oldu. ama ihtiyacı olan kalmali muhendiskerin sürekli kalma yeri olmamali, garip gurebanın hakkı var.

Avatar
Binevler 2021-10-24 23:06:41

Unutuldu binevler