Av yasağı başlıyor

Çorum'da su ürünleri av yasağı başlıyor.

12 Mart 2019 Salı 15:08
Av yasağı başlıyor

Çorum’da 2019 yılı su ürünleri av yasağı başladı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, av yasağına dair şu bilgiler verildi:

“İlimiz sınırları içerisinde bulunan akarsu, baraj,  göl ve göletlerde Sazan, Kadife, Siraz, Yayın ve Tatlısı Kefali balıklarının üreme ve yumurtlama zamanı olan 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında; Sudak ve Tatlısu Levreği türlerinin ise 15 Mart-30 Nisan tarihleri arasında avlanmaları 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa dayanılarak yayımlanan 4/1 Amatör Amaçlı ve 4/2 Ticari Amaçlı Su Ürünleri Tebliğleri kapsamında yasaklanmıştır. Ayrıca; Göçenovacığı, Çopraşık, Seyitnizam, Oruçpınar , Yeniyapan ve Kanlı Göletlerinde yıl içerisinde her türlü balık  avcılığı yasaktır.

limizde 2017 Yılında pullu sazan yavrusu atılarak balıklandırma çalışması yapılan Merkez Ahmetoğlan  Göleti, Mecitözü İlçesi Hıdırlık, Ortaköy İlçesi Oruçpınar, Osmancık ilçesi Öbektaş  ile 2018 yılında balıklandırma çalışması yapılan,  Merkez Yeşilyayla  Göleti, Mecitözü İlçesi Kozören, Osmancık  İlçesi Karalargüney, Bayat İlçesi  Çayköy, Sungurlu ilçesi Alembeyli ve Hacılarhanı, Alaca İlçesi Kalecikkaya   Göletlerinde  iki yıl boyunca avcılığın yapılması yasaktır.

Önemli dinlenme ve mesire yeri olan baraj, göl ve akarsu kenarlarında amatör ve ticari amaçlı avcılığın yapıldığı balık istihsal alanlarında, avcıların zaman, tür ve boy yasaklarına, azami ölçüde uymaları avcılığın sürdürebilmesi ve balık nesillerinin devamlılığı açısından önem arz etmektedir. Bu sebeple avcılık işi ile uğraşanların ve vatandaşların kurallara riayet etmeleri aksi takdirde haklarında yasal işlem yapılacağının bilinmesi gerekmektedir.”

Son Güncelleme: 12.03.2019 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.