Balık adamlar daldı

20-23 Eylül 2013 tarihleri arasında Antalya'nın Side ilçesinde düzenlenen ‘Balık Adam Deniz Dalış Eğitimleri’ni tamamlayan...

26 Eylül 2013 Perşembe 09:25
 Balık adamlar daldı

20-23 Eylül 2013 tarihleri arasında Antalya'nın Side ilçesinde düzenlenen ‘Balık Adam Deniz Dalış Eğitimleri’ni tamamlayan Çorum'un yeni ve eski balık adamları dönüş yaptı.

Çorum Su Altı Sporları İl Temsilcisi Sedat Mesci öncülüğünde Çorum’dan 12 kişinin katıldığı deniz dalış eğitimleri sonunda bir yıldız ve iki yıldız dalış belgesi alacak olan sporcular eğitimlerini tamamlayarak dönüş yaptı.

Deniz dalışına ilk defa katılanlar su altının gizemli dünyası ile tanışırken, değişik tür balıkları, batık gemileri görme fırsatı yakaladılar.

Dalış eğitimleri sonunda bir yıldız dalış belgesi alacaklar dört dalış gerçekleştirirken, iki yıldız dalış belgesi almaya hak kazananlar ise 6 dalış ve bir de gece dalışı gerçekleştirdiler. Eğitimler sırasında su altında maske tahliyesinin nasıl yapılacağı uygulamalı olarak yapılırken, diğer bir yandan da herhangi bir olumsuzluğa karşı regülatörlerde gelebilecek bir arızaya karşı yedek regülatörlerin kullanımı uygulamalı yapıldı. Sualtında badigartsız dalışların ne denli tehlikeli olabileceği acemi bir dalıcı ile dalış yapıldığında sualtında birbirlerini sürekli kontrol etmeleri ve işaret hareketleri ile oluşabilecek sorunlar hakkında birbirlerine bilgi vermeleri gerektiği hakkında eğitimler verildi.

Dalış eğitimlerinin sonunda Manavgat şelalesini gezme fırsatı yakalayan dalgıç adayları doğa güzelliklerini de görme fırsatı buldular.






Son Güncelleme: 26.09.2013 09:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.