Beklenen haber geldi

Meteoroloji'den gelen 5 günlük hava tahmin raporuna göre 1 Haziran'dan itibaren yağışlı hava yerini güneşe bırakıyor.

29 Mayıs 2018 Salı 10:59
Beklenen haber geldi

Meteoroloji'den gelen 5 günlük hava tahmin raporuna göre; 1 Haziran Cuma gününü 2 Haziran Cumartesi gününe bağlayan geceden itibaren yurdun batı ve İç Anadolu'nun batı ve iç kesimlerinde yağışlar, yerini güneşli bir havaya bırakıyor. Yurdun batı ve orta batı kesimi için güneşli ve sıcak günlerin hafta sonu başlaması bekleniyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Çanakkaleile İzmir'in kuzey kesimleri dışında ülke genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Göller yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Sivas, Bingöl, Muş, Ordu çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm/m2), Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm/m2) olması bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurdun genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'nun doğusunda yer yer güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

YAĞIŞLI HAVALAR BİTİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı. Buna göre; 1 Haziran Cuma akşamından başlayarak Ege ile Marmara'nın tamamı ve İç Anadolu'nun batı ve iç kesimlerinde yağışlar sona eriyor. Son günlerde sel ve su baskınlarıyla hayatın felç olduğu Ankara, Bursa, Bolu, Kocaeli ve Yalovaillerinde 1 Haziran tarihinden itibaren yağış beklenmiyor.

Son Güncelleme: 29.05.2018 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.