Belediye’den bir sosyal hizmet talebi

Çorum Belediyesi Mezbahanesi'nin Kurban Bayramı’nda sosyal belediyecilik hizmeti kapsamında vatandaşların kurbanlıklarını geçmiş dönemlerde olduğu gibi ücretsiz kesmesi talebi var.

27 Haziran 2023 Salı 13:38
Belediye’den bir sosyal hizmet talebi

MUSTAFA DEMİRER

Çorum Belediyesi Mezbahanesi'nde Kurban Bayramı’nda sosyal belediyecilik hizmeti kapsamında vatandaşların kurbanlıklarını ücretsiz kesmesi isteniyor.

GEÇMİŞTE KESİM ÜCRETSİZDİ

Belediye mezbahanesinin geçmişte Kurban Bayramı’nda kurbanlık hayvan kesimlerini ücretsiz yaparak halka önemli bir sosyal belediyecilik hizmeti sunduğunu belirten bazı Çorumlular, mevcut belediye yönetiminin gelecek dönemde ücretli kurbanlık kesim kararını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini savunuyorlar.

KESİM ÜCRETLERİ NE KADAR?

Vatandaşlar belediye mezbahanesinde büyükbaş hayvanların kesiminin 2 bin lira, yine büyükbaş hisselere göre kapsamlı paylamanın 5 bin 500 liradan, küçükbaş hayvanların kesiminin ise 400 liradan ücretlendirildiğini ifade ettiler.

ÜCRETSİZ OLMASINA İTİRAZ EDENLER DE VAR

Öte yandan bazı okurlar ise belediye mezbahanesinde kurbanlık kesiminin ücretsiz olması halinde yoğunluğun artarak hizmet sunumunda tıkanıklıkların yaşanabileceğini, bu nedenle cüz’i ücretlendirmenin doğru olduğunu savunuyorlar.

HALK ET KOMBİNASI BAYRAMDA HİZMETE

Bu arada Çorum Belediyesi Halk Et Kombinası, Kurban Bayramı’nda vatandaşların hizmetinde olacak. Kurban kesimi yaptırmak isteyen vatandaşlar, arefe günü saat 17.00’ye kadar online olarak sıra alma işlemlerini gerçekleştirebilecek.

LEMZİ ÇÖPLÜ AÇIKLADI

Halk Et Kombinasının bayram boyunca Çorum halkının hizmetinde olacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, “Kombinamızda gerekli hijyen önlemleri ve iş güvenliğiyle ilgili tüm tedbirlerimizi aldık. Halk Et Kombinamız bayram boyunca hemşehrilerimizim hizmetinde olacak” dedi.

BÜYÜKBAŞLARIN KESİMİ BİRİNCİ GÜN

Bayramın birinci günü sadece büyükbaş kurban kesimi yapılacağını, bayramın 2’nci ve 3’üncü günleri ise büyükbaş ve küçükbaş kesimi yapılacağını açıklayan Başkan Yardımcısı Çöplü, “Büyükbaş kesim için sıra alma işlemleri arefe günü saat 17.00’ye kadar devam etmektedir. Kombinamızda kurban kesimi yaptırmak isteyenler https://kurban.corum.bel.tr web sitemiz üzerinden arefe günü 17.00’ye kadar sıralarını alabilirler” ifadelerine yer verdi.

HAYVAN PAZARI İLK GÜN AÇIK

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi ve Çorum Belediyesi Zabıta Komisyonunun aldığı karar neticesinde, hayvan pazarının bayramın ilk iki günü açık olacağını, üçüncü gün kapanacağını açıkladı. Çöplü, “Hemşehrilerimizim mağduriyet yaşamaması açısından bayramın ikinci günü ve öncesinde kurbanlıklarını almaları önemle duyurulur. 26-29 Haziran tarihleri arasında, hayvan pazarımıza gelmek isteyenler için 08.00 - 20.00 saatlerinde, Saat Kulesi - Hayvan Pazarı - Saat Kulesi arası saat başı ücretsiz servisimiz olacaktır” dedi.

Son Güncelleme: 27.06.2023 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet DEMİR 2023-06-27 14:01:04

Neden ücretsiz olsun ki? Bu bir ibadet ve diğer insanların vergileri ile ibadet yapılması uygun olmayabilir. Ve ayrıca zaten farz olmayan bir ibadet. İbadetler yerine getirilirken başkalarının haklarına girmemek lazım.

Avatar
Mehmet 2023-06-27 14:59:11

Kurban bir ibadet ve bu ibadet kimseye yük edilmemeli,Belediye ücretli kurban kesmeli.Asıl belediye hizmet edecekse Halk et fiyatları ile hizmet etmeli.Kasaplarla aynı fiyata ne hizmeti ediliyor orada bunu izah etsinler

Avatar
Ali 2023-06-27 15:08:56

Kurban dini bir vecibedir . Maddi gücü olan yapar . Kurbanını alan kişi kendisi kestirmelidir . Bunu başkasının , kamunun , belediyenin üstüne yıkması dini açıdan da uygun değildir kanaatindeyim . Kurbanda eksiklik olur . Mustafa bey
Bunu yazarken bu hususu da düşünmelisin .

Avatar
Tarık 2023-06-27 15:10:42

Kurbanı. İşini kamu ücretsiz yapmamalı . Sadece hizmeti götürüp ücreti almalı . Biri de çıkar beni hacca götürün der.

Avatar
Osman 2023-06-27 23:48:30

Ücretli olmalı, suistimal edilir. Ayrıca orada çalışan buna zaman ayıran birçok insan var, ek bir hizmet olduğu için ücretli olması gayet olağan. Dışarıda yaptırsa yine para verecek vatandaş. En azından daha temiz ve profesyonel hizmeti alıyor. Ücretsiz olması mantıklı değil.

Avatar
Habersiz 2023-06-28 09:03:02

Kamu kaynakları da kullanıldığı için bir miktar pahalı olmalı ki kurban kesenlerin içi rahat etsin.

Avatar
Dr 2023-06-28 15:19:21

Yorum yapanların hassasiyeti çok güzel tebrik ederim. Ücretsiz olması bence de doğru olmaz fiiliyatta da ciddi aksakliklara yol açar. Önemli olan bu hizmetin ücretli ancak pratik ve kolay ulaşılabilir olması. Yorum yapanların bu kamu hakkı hassasiyetinin her alanda ve herkese örnek olmasını dilerim. İyi bayramlar

Avatar
Laklakan 2023-06-29 07:42:20

Bu yorumları yazanlar çok hassas kul hakkına dikkat edenler inşAllah benim sırtımdan Çanakkale gezilerine gitmemiştir veya 65 yaş üstü dedesi,ninesi, annesi babası bedavaya günlük sınırsız otobüse binmiyordur.