Bu da göçmen eğitimi projesi

Mehmetçik Anadolu önemli bir projede çalışıyor

11 Eylül 2017 Pazartesi 13:07
Bu da göçmen eğitimi projesi

Mehmetçik Anadolu Lisesi göçmen eğitimi konulu projede görev alıyor.


Göçmen öğrenciler için farkındalık oluşturulması amacıyla ‘Okullarımızda Kültürlerarası Öğrenme ve Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar’ isimli proje devam ediyor.


Almanya Koordinatörlüğünde kabul edilen, göçmen öğrencilerin kaynaşma problemleri ve çok kültürlü eğitim konulu ‘interkulturelles Lernen an unseren Schulen - Innovative Bausteine zur Umsetzung in wichtigen Fächern’ (Okullarımızda Kültürlerarası Öğrenme ve Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar ) isimli Erasmus + projesi Türkiye, İtalya, Romanya, Yunanistan ve Malta ülkeleri arasında farkındalık yaratmayı hedefliyor.


Yapılan açıklamada, “son birkaç yıl içinde göçmen öğrenci nüfusu okullarda ciddi oranda artış göstermiştir. Projemiz,  göçmen öğrencilerin okula ve sınıf ortamına entegrasyonunu kolaylaştırmak, önyargısız bir sınıf ortamının oluşmasını sağlamak amacıyla yazılmıştır. Göçmen öğrencileri kendi kültürel ortamımıza entegre edip, gelişimlerine yardımcı olmak ve yeni sınıf arkadaşlarının kültürel kimliği konusunda öğrencilerimizde farkındalık yaratmak için öğretim modülleri geliştirmek istiyoruz. Ayrıca, STK'lar, kültürel, siyasi ve dini temsilciler gibi sosyal organizasyonların temsilcilerinin bu projeye aktif olarak dahil edilmesi amaçlanmaktadır.


Proje, altı farklı ülkede uygulanacak altı farklı modülde yöntem ve yaklaşımları belirlemeyi, kültürlerarası öğrenmenin farklı temel öğretim konularıyla nasıl bağlantılı olabileceğini, öğrencilerin açık fikirlilik, empati ve farklı milliyetten olan insanların kimliğine saygı duymaları konuları üzerine odaklanmaktadır.” denildi.

 






Son Güncelleme: 11.09.2017 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.