Bu kabak Çorum'da yetişti

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde gördüğü bir kabak tarlasından tohum getiren İsmail köyü çiftçilerinden Bekir Delibekir, bahçesinde denemi üretimi yaptı.

24 Eylül 2023 Pazar 11:56
Bu kabak Çorum'da yetişti

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde gördüğü bir kabak tarlasından tohum getiren İsmail köyü çiftçilerinden Bekir Delibekir, bir dönümlük bahçesinde devasa büyüklükte kabaklar yetiştirdi.

ÇORUM’UN İKLİMİ UYGUN

Çorum'un ikliminin bu cins kabağa uygun olup olmadığını anlamak için bir dönümlük bahçesinde deneme üretimi yapan Bekir Delibekir, "Çorum'da olup olmayacağını bilmiyordum, denedim ve sonuç çok başarılı oldu. Cenabı Allah bu nimeti Çorum'da bize de verdi. Herhangi bir ilaç falan kullanmadık tamamen doğal olarak ürettik sadece hayvan gübresi kullandık." dedi.

CİNSİ 12 DİLİM KABAK

Bahçesinde yetişen kabakların 12 dilim kabak cinsi olduğunu söyleyen Bekir Delibekir'in bahçesinde yetişen kabakların en büyüğü 77 kiloyu aştı.

PAZARDA SATIŞA SUNDU

Kabaklarını pazarda satışa sunacağını da sözlerine ekleyen Bekir Delibekir, gelecek yıl için 4 dönüklük alanda üretim yapacağını ve bu cinsin Çorum'da yaygınlaşmasını istediğini ifade etti.

Kaynak:Çorum Haberleri/Erol Taşkan

Son Güncelleme: 24.09.2023 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahali 2023-09-24 18:22:23

Hangi pazarda satarsan amca keşke onuda yazsalardı

Avatar
Kenan 2023-09-24 13:20:08

MaaşAllah