Bu kurslarda istihdam garanti

İŞKUR İl Müdürlüğü, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Çorum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü işbirliğinde...

23 Eylül 2013 Pazartesi 19:28
 Bu kurslarda istihdam garanti

İŞKUR İl Müdürlüğü, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Çorum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü işbirliğinde Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında uygulanacak olan ‘Gazaltı Kaynakçısı’, ‘Cnc Torna Tezgah Opr.’, ‘Bilgisayar Destekli Tasarım Elemanı’ ve ‘Mobilya İmalatçısı’ mesleğinde her bir meslekte 12 kişi olmak üzere toplam 48 kişilik işgücü yetiştirme kursu açılacak.

Kurslar hem teorik hem uygulamalı yapılacak olup, kurs sonunda ‘İşbaşı Eğitimi (Staj)’ yaptırılacak. Kurs süresince kursiyerlere günlük 20 TL cep harçlığı ödenecek ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında; sağlık,  iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri karşılanacak.

Başarılı olan kursiyerlere kurs sonunda en az  bir ay süreyle işbaşı eğitimi (staj) yaptırılacak ve Ticaret Sanayi Odası Başkanlığınca işyerlerinde istihdamı sağlanacak.

1 Ekim 2013 tarihinde başlayacak eğitimler haftada 6 gün 17.30-21.30 saatleri arasında (değişiklik yapılabilir) Çorum Endüstri Meslek Lisesi’nde verilecek.

Kurslara katılım şartları: İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 16 yaşından gün almış bay olmak (Bilgisayar destekli tasarım kursu için 16 yaşından gün almış bay-bayan) olmak, en az ilkokul  mezunu olmak, öğrenci olmamak, (Açık öğretimde okuyanlar başvurabilir), başvuru tarihi itibarıyla İŞKUR'un TYP, Staj (İşbaşı Eğitimi) ve Girişimcilik eğitimlerinden son 6 ay içerisinde faydalanmamış olmak, emekli veya aktif sigortalı olmamak.

Söz konusu kurslara katılmak isteyen ve durumu şartlara uyan müracaatçıların, 27 Eylül Cuma gününe kadar www.umem.org.tr veya www.becerion.org.tr internet adresindeki ‘Kurs Listesi ve Başvuru’ kısmından Çorum ilini seçerek başvuru yapmaları ve İŞKUR İl Müdürlüğündeki İş ve Meslek Danışmanları ile görüşmeleri gerekecek.

Başvuru yapanlar arasında, 30 Eylül 2013 tarihinde saat 10.00’da İŞKUR İl Müdürlüğü'nde mülakat yapılacak ve kursiyerler belirlenecek.





Son Güncelleme: 23.09.2013 19:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.