Çalışma başladı, 8 köyün yolu kısalıyor

Çorum'un Kargı ilçesinde, 8 köy arasındaki mesafeyi 10 kilometre kısaltacak olan Avşar yolu’nda çalışmalar başladı.

19 Mart 2022 Cumartesi 23:30
Çalışma başladı, 8 köyün yolu kısalıyor

Çorum'un Kargı ilçesinde, 8 köy arasındaki mesafeyi 10 kilometre kısaltacak olan Avşar yolu’nda çalışmalar başladı.
AK Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, İl Genel Meclis üyeleri ve Avşar köyü Muhtarı Rumi Bamyeci ile birlikte çalışmaları başlayan Avşar yolunda incelemelerde bulundu.

Yolun yaklaşık 8 kilometrelik bölümünde genişletme çalışmalarının başlatıldığını belirten İlçe Başkanı Sacit Özdemir, "Çalışmaların güzergahta bulunan kayalık ve sert zeminden dolayı yavaş ilerlediğini ancak yolun genişletme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanarak asfaltlanması için konunun takipçisi olacaklarını belirtti.
Genişletme yapılan güzergahta çeltik tarlalarına giden su kanallarının da bulunduğuna dikkat çeken Özdemir, "Özel İdare ekipleri çalışmadan dolayı su kanallarına toprak dolmaması, çiftçilerimize bir zararı olmaması için için titiz bir çalışma yürütüyorlar" dedi.

İlçe başkanı Özdemir, 8 köy halkının kullandığı yol ile Kargı ilçe merkezine gelişin 18 km’den 8 km’ye düşeceğini, yolun toplamda 10 kilometre daha kısalacağını, bu durumunda dolayı zaman ve yakıttan büyük tasarruf sağladığını belirtti.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öz İskilip 2022-03-20 18:58:14

İskilip Oğuzlar arasındaki 7 km lik yolu yaparsanız, Oğuzlar, Laçin, Dodurga hatta Osmancık Ankara ya yakınlaşacak, Köy ettiğiniz İskilip te bir nefes alacak, ilgine Oğuzhan Efendi, hani İskilip te büyüdün ya, bir el atıver bakalım.

Avatar
İskilip den 2022-03-20 19:50:04

İskilip Oğuzlar sahil yolunun büyük kısmı baraj şantiye yolu için yapıldı, sadece 7 km lik kısım köprüye bağlanıp asvalt dökülecek. 5 ilçenin faydası var, hatta Bayat a bile. Kavuncu hoca uyanda bir ilgilen şu sahil yoluyla, ekmek yediğin İskilip e bir faydan dokunsun.

Avatar
İskilip den 2022-03-20 19:55:24

İskilip ilçe başkanı okuda örnek al Kargı ilçe başkanından, adam köy yolunu yaptırıyor, sen 5 ilçeye faydası dokunacak sahil yolunu niye konuşamıyorsun.

Avatar
Mustafa Eraslan 2022-03-21 17:33:06

Ortaköy ilçe ama merkeze ulaşım 51 km yani 1 saat..senelerdir hep vaad vaad.. caz cez... sadece aynı yolun sağı solu düzeltiliyor başka bir şey yok..