Cezayir sıcakları geliyor

Cezayir üzerinden gelecek sıcaklıklarla birlikte Türkiye geneli havalar ısınıyor.

26 Nisan 2021 Pazartesi 22:56
Cezayir sıcakları geliyor

Cezayir üzerinden gelecek sıcaklıklarla birlikte Türkiye geneli havalar ısınıyor. Yurtta hava sıcaklığı 30 dereceyi bulacak 'Cezayir sıcakları', beraberinde çöl tozunu da getirecek. Meteoroloji uzmanı Dilek Çalışkan 'Yarın arabalarını yıkatmayı planlayanlar varsa, ertelesin' deyip önümüzdeki günlerin sıcaklık raporunu verdi.

Çarşamba günü Ceyazir üzerinden gelecek sıcak hava dalgası, ülke genelinde çöl tozu taşınımına neden olacak. Çölden gelen sıcak hava etkisinin 3 gün sürmesi bekleniyor ancak 1 Mayıs'tan itibaren daha yüksek sıcaklar geliyor.

Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, beklenen hava olaylarına ilişkin bilgi verdi. Çalışkan, "Cezayir çölleri üzerinden Türkiye gelecek sıcak hava dalgasının çarşamba gününden itibaren görülmesi ve beraberinde de çöl tozu taşınımı bekleniyor." Dedi.

NERELERDE GÖRÜLECEK?

Çöl tozunun görüleceği bölgeleri sıralayan Çalışkan, " İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde sıcaklıkları 25-30 derecelere kadar çıkaracağı tahmin ediliyor." diye konuştu.
Mayıs başına dikkat: Mayıs ayının başından itibaren daha yüksek sıcaklıklar bekleniyor. Çalışkan, ''Sıcak havalar artık devam edecek. Hatta mayıs ayının başında daha yüksek sıcaklıklar, 30 derecelere yakın değerler göreceğiz'' açıklamasını yaptı.

Çalışkan, ''1 Mayıs itibariyle daha yüksek değerleri göreceğiz, artık kısa kollu giymenin zamanı geldi'' açıklamasında bulundu.

Öte yandan Çalışkan, sıcaklıkların bu kadar yüksek olmasının bir de kötü tarafı olduğu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: Bu kadar yüksek sıcaklıklar varken yağış gelirse şiddetli olur, dolu ve hortum da oluşur. Dolu ve hortum sezonu da başladı''

Son Güncelleme: 27.04.2021 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sporcu 2021-04-27 11:14:13

neyneyim cezayir sıcağını çorum un eski sıcakları gelsin yeter heri.