Çorum'a sarı kodlu uyarı

Meteoroloji tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Çorum dahil 32 kente sarı kodlu uyarı yapıldı.

12 Haziran 2023 Pazartesi 22:27
Çorum'a sarı kodlu uyarı

Meteoroloji tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre, 32 ile sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verildi. Hava sıcaklığının ise mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege'nin güney ve iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısının aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İç Ege (Denizli, Uşak, Afyonkarahisar illeri ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın doğusu, Kütahya'nın güneyi), Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

32 İLE SARI KODLU UYARI

Öte yandan 32 ile sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verildi. O iller şöyle; Adana, Amasya, Antalya, Burdur, Çorum, Eskişehir, Mersin, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Sivas, Uşak, Aksaray, Kırıkkale, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Çankırı, Denizli, Isparta, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Muğla, Niğde, Tokat, Yozgat, Karaman, Osmaniye.

Yağışlı havanın bir hafta daha etkili olacağı belirtildi.

Son Güncelleme: 13.06.2023 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.