Çorum'da koronavirüs vakasında artış

Ramazan Bayramı sonrası Çorum'un koronavirüs tablosunda artış yaşadığı öğrenildi.

08 Haziran 2020 Pazartesi 12:33
Çorum'da koronavirüs vakasında artış

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’da Ramazan Bayramı tatili sonrası koronavirüs vaka sayısında bir miktar artış olduğu öğrenildi. Bu artış pandeminin yaygınlaşacağı endişesini doğuruyor.

Son olarak Sungurlu’da 6 katlı, 24 dairelik bir apartmanda 4 kişinin koronovirüs testi pozitif çıkmış İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla apartman karantinaya alınmıştı.

Akabinde Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde bir polis memurunda koronavirüs tespit edilmesi üzerine tedbir alındı.

BAZI SERVİSLER YENİDEN AÇILDI

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir süre önce kapatılan bazı koronavirüs servisleri vakalardaki artış üzerine yeniden açıldı.

Özellikle bayramdan sonra Çorum’da da vaka sayısında biraz artış yaşandığı öğrenildi.

BUNCA EMEK VE FEDAKARLIK BOŞA GİTMEMELİ!

Yeni normalleşme kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da koronavirüs çok çabuk unutulurken, anormal sayılabilecek düzeyde sosyal maske ve mesafe kuralı ihlâl edilmeye başlanması duyarlı vatandaşları tedirgin ediyor. Bayrama kadar alınan tedbirlerin, yapılan fedakarlıkların bir çırpıda boşa gidebileceğini belirten yetkililer, vatandaşların rehavete kapılmadan sosyal mesafe, maske, el hijyeni gibi tedbirleri uygulamaları gerektiğini vurguluyorlar. Yetkililer, “Sağlık çalışanları hâlâ olağanüstü özveri ile çalışıyor. 65 yaş üstü büyüklerimiz ve 18 yaş altı sokak kısıtlamasında. Ancak sokakta gördüğümüz rehavet bütün bu özverinin boşa gideceği endişesini doğuruyor. Lütfen sosyal mesafe, maske ve hijyen konularına dikkat edelim.” hatırlatmasında bulunuyorlar.

Son Güncelleme: 09.06.2020 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2020-06-08 14:00:50

hiçbir esnaf maske takmıyor. hadi açık havadaki ni belki anlarız ama dükkan içi hiç kimse takmıyor. insanlar uyarsa tartışma çıkıyor. denetim yapılmalı ve müşteri içeri girince maske takılmalı. bugün yukarı sanayi de esnaf hiç takan yoktu.

Avatar
NE OLACAK BU GİDİŞAD 2020-06-08 16:34:34

ASIL SIKINTI PASTANELERDE ,EKMEK FIRINLARI DA,DÖNERCİLERDE ÇALIŞANLARIN ÇOK HASSAS OLMASI GEREKİRKEN,TAM TERSİ HİÇBİRİ MASKE TAKMIYOR. UYARDIĞINIZDA GARİP OLAN SİZMİŞSİNİZ GİBİ HAREKET EDİLİYOR.HİÇ DENETİM YAPAN LA KARŞILAŞMADIM. SIKI DENETİMLER ANCAK CAYDIRICI OLABİLİR.

Avatar
Mertçe 2020-06-08 18:19:21

Ben kendimce uyarıda bulunmaya çalıştım bazı marketlerde 20 yaş altı çocukların hemde maskesiz giriş yaptığını buradan defalarca duyurmaya çalıştım. Hatta valiliğin önünde oturanları yazdım ancak hiçbir tedbirin alındığına şahit olmadım. ALLAH korusun illa ölüm sayısı artacak o zaman tedbir almaya başlayacağız.

Misafir Avatar
mb 2020-06-08 19:43:51 @Mertçe

20 yaş altı genç kategorisine girer,çocuk kategorisine değil.

Beğenmedim! (2)
Avatar
Corumlu 2020-06-08 18:09:39

Sebze pazarlarının girişlerinde halka bedava maske verildiği halde pazar içersinde kimse girişte almış olduğu maskeleri maalesef takmıyor.Pazar esnafı da kendisi maske takmadığı halde koronadan dolayı sebze ve meyvelerin seçmesinin yasak olduğunu söylüyor valla şaka gibi

Avatar
Adil 2020-06-08 16:52:54

Allahım sen koru ????

Avatar
Berber 2020-06-08 17:30:35

Bayramdan sonra berbere gittim, sadece tek kullanımlık örtü var. Maske, dezenfektan v. s. hak getire. Birşey de denmiyor millete. Onun için denetim yapılması lazım, bizler ceza yemeden akıllanmayız.

Avatar
Artış 2020-06-08 13:28:22

Vaka sayısı gerilemez artae ve sifirlanmasını beklemek mantık dışı olur matematiksel olarak, kontrol altına alınmış olması önemli ki alındı zaten.

Avatar
Halk sağlığı önemli 2020-06-08 13:29:27

Polis toplumla bire bir irtibatlıdır.Temas ettiği şahıslar da araştırılmıştır.Yine de maske takmak,kalabalık ortamlardan uzak durmak ve yetkili kurum ve şahısların önerilerine uymak önemlidir.