Çorum da kullanıyor, viyadük bitiyor

Ankara-Samsun karayolunda sol sol kazalara neden olan Boğaziçi Viyadüğü 2024 yılında tamamlanacağı açıklandı.

20 Eylül 2023 Çarşamba 14:44
Çorum da kullanıyor, viyadük bitiyor

Samsun'un Kavak ilçesi ile Amasya'nın Merzifon ilçesi arasında sık sık kazaların yaşandığı Ankara-Samsun karayolu Boğaziçi Viyadüğü'ndeki çalışmaların 2024 yılında bitmesi hedefleniyor. 

Samsun’un Kavak ilçesi ile Amasya’nın Merzifon ilçesi arasında bulunan karayolunda geçmiş yıllarda farklı noktalarda stabilite problemleri meydana geldi. Stabilite problemlerine bağlı olarak meydana gelen oturmaların giderek artması sebebiyle trafik güvenliği tehlike arz etmeye başladı. Kavak-Merzifon-Çorum Devlet Yolu, Kavak-Merzifon arası stabilite problemli alanların ıslahına yönelik geoteknik projeler hazırlandı. Bu kesimdeki stabilite problemlerin acilen çözülmesi için Kavak-Merzifon-Çorum Devlet Yolu Havza-Kayadüzü arası ve Toptepe bölgesinde "Stabilite Problemli Alanları Islahı ve Heyelanlı Kesimlerin Onarımı Yapım İşine" 26 Temmuz 2022 tarihinde yer teslimi yapılarak başlandı. Proje Ankara-Samsun karayolunda Havza ilçesinin girişinde başlayarak, Merzifon ilçesinin yaklaşık 12 kilometre doğusunda yer alan Kayadüzü yerleşimine kadar devam ediyor. Proje güzergahındaki diğer kesim ise Kavak ilçe merkezine yaklaşık 16 kilometre mesafede yer alan Toptepe mevkisi. Proje yaklaşık 8,77 kilometre uzunluğunda bir kesimi kapsıyor. 

TAMAMLANAN ALANLAR

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre projenin Havza-Kayadüzü arasındaki bölümünün toplam uzunluğu 8,6 kilometrelik bir alanı kapsıyor. 2022 yılı sonu itibarıyla 2,5 kilometrelik kısım bölünmüş yol-bitümlü sıcak karışım seviyesinde tamamlandı. 2023 yılında da bugüne kadar yolun 2,8 kilometrelik kısmı tek yol-bitümlü sıcak karışım seviyesinde tamamladı. Diğer kesimlerde ise halen yapım çalışmaları devam ediyor. 2023 yılı sonu itibarıyla yolun kalan 6,1 kilometrelik kesimi, bölünmüş yol-bitümlü sıcak karışım seviyesinde tamamlanacak. 2024 yılında yolun tamamının asfaltın en üst tabakası olan aşınma imalatının yapılması, ayrıca Toptepe mevkisinde 170 metrelik kesimde heyelanlı kesimin onarılması hedefleniyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-09-20 15:07:17

Bizim Kırkdilim Tünelleri, sene oldu, 2023 bitmedi. Her zaman söylüyorum. Hükümet için Çorum, YATIRIMLAR da, her zaman Üvey evlat muamelesi görmektedir. Recep Tayyip Erdoğan yol arkadaşlarını çok sevdiğinden Türkiye de YATIRIMLAR sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarının Şehir'lerine yapılmaktadır. TÜRKİYE de ÇORUM mahrumiyet ŞEHİR'DİR. Hükümet'in her zaman övündüğü bir şey var, yol demek medeniyet demektir. Çorum ilçelerine ne zaman medeniyet gelecek. Recep Tayyip Erdoğan Çorum ve Çorum'lulardan aldıkları oyların hakkını vermemiştir. Elimiz de ki yatırımları Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşları kendi Şehir'lerine götürdüler. ÇORUM HAVALİMANI , DEMİRYOLU, POLİS MESLEK OKULU, ASKERİ ACEMİ BİRLİĞİ, ŞEHİR HASTANESİ VB. Bir çok yatırımlar, Çorum'un elinden alınmıştır. Bu HÜKÜMET DÖNEMİNDE Çorum Türkiye de CEZALI ŞEHİR olarak kalmaya devam edecektir. HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR. ALLAH YARINA BIRAKIR AMA YANINIZA BIRAKMAZ İNŞALLAH. Etme bulma dünyası, ENİNDE sonunda Çorum'un ahı çıkacaktır. ALMA ÇORUM'UN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE. Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. SENELERDİR Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar, SENELERDİR Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Firat 2023-09-21 09:05:43

Komedyen teyzeleredebakintiyatroculardernegi.seyarmanavlarbirligi