Çorum'dan da geçiyor, işte son hali

Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak’ta yaşanan kuraklık nedeniyle akarsuyu otlağa dönüştürdü.

21 Ekim 2021 Perşembe 10:58
Çorum'dan da geçiyor, işte son hali

Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak’ta yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesi hiç olmadığı kadar düştü, nehir adeta otlağa dönüştü.

Sivas’tan doğan ve Karadeniz’e dökülen bin 355 kilometre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak son zamanların en kurak günlerini yaşıyor. Sivas'ın İmranlı ilçesinde doğup; Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Aksaray, Çankırı, Çorum ve Samsun illerinden geçtikten sonra Karadeniz ile buluşan nehirde su seviyesi hiç olmadığı kadar azaldı. Kızılırmak üzerinde bulunan ve ırmak ile özdeşleşen Selçuklu yapımı tarihi Eğri Köprü'nün ayaklarını ise otlar sardı. Suyu çekilen ırmağın yüzeyinde ot adacıkları oluştu. Turna, leylek gibi çeşitli kuş türlerine ve balıklara ev sahipliği yapan Kızılırmak şimdilerde görüntüsüyle korkutuyor. Alarm veren Kızılırmak’ta ki korkutan manzara drone ile havadan görüntülendi.

İHA

Son Güncelleme: 22.10.2021 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-10-21 12:34:26

Tarımda damla sulamayı zorunlu hale getirmek için neyi bekliyorsunuz? Çiftçinin beli bükük, kendisi karşılasa ağır gelir belki ama hibeyle çözülür bu iş. Para yoksa da acayip vakıflara ve kanal fantazisine akıttığınız kaynağı kullanabilirsiniz. Hem devletin yani bizim kasamızdan çıkan para da gerçekten işe yarar bir şeye gitmiş olur.

Avatar
Vahşi sulama 2021-10-21 13:16:59

Vahşi sulama, enerji üretim kaygısı ile baraj kspatşatının sık sık kapatılması neticesinde ırmaltaki doğal yaşamda ölüyor. Bu durumdan da kimse rahatsız olmuyor. Devletin bu konuda ciddi bir projesi yok. Vekiller milletin derdi ile dertlenmeyen uzak dayıoğluna, enişteye ve efradına makam ayarlamakla meşgul.