Çorum’a memba kalitesinde su

Üç barajdan Çorum’a menba kalitesinde su veriliyor.

28 Eylül 2022 Çarşamba 15:32
Çorum’a memba kalitesinde su

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Çorum’da tamamlanan içme suyu isale hattından bugüne kadar 3 milyon 54 bin 922 metreküp içme suyu verildiğini duyurdu. Üç barajdan memba yani kaynak suyu kalitesinde içme suyu aktarıldığı Çorum’a menba kalitesine su

Çorum'da Koçhisar Barajı 2. kısım içme suyu isale hattı inşaatında gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Projenin önemli aşamalarından birisi olan içme suyu isale hattı tamamlanmıştır. 10 bin metreküp kapasiteli depoda ise çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte olup, depo inşaatının 2022 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Çorumilimize tamamlanan içme suyu isale hattında bugüne kadar 3 milyon 54 bin 922 metreküp içme suyu verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Çorum 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi'nde çalışmalara devam Çorum 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi ve temiz su depolarına suyu iletmek amacıyla yapılacak olan iletim hattının tamamlanmasıyla Koçhisar Barajı, Hatap Barajı ve Yenihayat Barajı olmak üzere üç barajdan daha kaliteli ve günlük ihtiyacı daha rahat karşılayacak içme suyu sağlanmış olacak. Projenin son durumu hakkında bilgi veren Akca, “Projenin son aşaması olan 60 bin m/gün kapasiteli yeni arıtma tesisi ile bu tesisten arıtılacak suyu bin mm çaplı çelik borular ile temiz su depolarına iletecek olan 19 kilometre uzunluğundaki iletim hattını kapsayacak.

Çorum 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi işimizin ihale hazırlıklarının tamamlanmasına müteakip ihalesinin yapılarak çalışmalara başlanması hedeflenmektedir. Projenin tamamlanması ile Koçhisar Barajı, Hatap Barajı ve Yenihayat Barajı’ndan kesintisiz ve daha verimli içme ve kullanma suyu elde edilmiş olacaktır. Bu faydalı projenin bir an evvel hayata geçmesi ve özellikle 2022 yılı içerisinde ihalesinin gerçekleştirilerek inşaata başlanması için gerekli tüm gayreti gösteriyoruz” açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 28.09.2022 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KİRECİ BOL MEMBA SUYU ? 2022-09-28 19:06:37

İçtiğimiz şehir suyu KİREÇTEN İÇİLEMEZ HALDE. Musluklar, mutfak tezgahı hergün silsekte kieaç bağlıyor. BİDE SUYUMUZ MEMBA KALİTESİNDEYMİŞ. Bunlar milleti ahmak sanıyorlar galiba. Az kaldı ahmak kimmiş görecekler.

Avatar
Sorumlu 2022-09-28 21:29:46

Yapmayın ... içtiğimiz kullandığımız suyu biliyoruz.Bu demec fazla iyimser...Belediye Hitit kaynak suyu diye siseleyip pazarların mi demek istedi acaba...

Avatar
Destekli at. 2022-09-28 23:12:35

Taa Turan Atlamaz dönemi aynı filmi seyrettik.Hiç olmazsa farklı versiyon olursa insanlar belki seyreder.

Avatar
Vtndş 2022-09-29 05:44:52

Bu açıklamaları yapmadan önce Kendi içip tadına baksaymış keşke

banner165