Devletin parasıyla düzgün iş yapın

Sungurlu Kaymakamı'ndan herkese düstur olması gereken sözler...

10 Kasım 2017 Cuma 12:18
Devletin parasıyla düzgün iş yapın

Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, ilköğretim öğrencilerini taşıyan servislerle ilgili muhtarlardan gelen şikayetler üzerine “Devlet parası ile iş yapan işini düzgün yapacak” dedi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği 2017 yılı Kasım ayı olağan meclisi toplantısı Özel İdare toplantı salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda Kaymakam Gözen başkanlığında divan oluşturuldu. Toplantıda 2018 yılı tahmini bütçenin, yatırım planı ve çalışma programının ibrası görüşüldü.

Daha sonra dilek ve temenniler bölümüne geçilen toplantıda Kaymakam Gözen, muhtarların taleplerini dinledi. Muhtarlar ilköğretim öğrencilerini taşıyan firma hakkında şikâyetçi olarak eksikliklerini dile getirdiler.

MUHTARLAR EKSİKLERİ GÜNDEME GETİRDİ

İlköğretim öğrencilerini taşıyan servislerin eksiklerinin çok fazla olması muhtarları çileden çıkardı. Mikrofonu eline alan muhtar, servislerin eksiklerini saya saya bitiremedi. Çocuklarının can güvenliğinin olmadığına dikkat çeken muhtarlar, öğrenci taşımacılığı yapan firmadan memnun olmadıklarının altını çizdiler.

Köy muhtarları şöyle konuştu; “Servisler değiştiği için, öğrencilerimiz yarım saat sabah yarım saat akşam yolda servis beklemek zorunda kalıyor. ‘Burada bir kavga olursa bunun sorumluğunu kim alıyor?’ diye veliler bize hesap soruyor. Servis şoförleri sık sık değişiyor. Araçlar eski, aynı araçlar hala duruyor. Yapılan denetimlerde ‘cezai işlem uyguladık’ deniyor, bizim çocuklarımıza bir şey olsa ceza ile mi ödenecek? 14 kişilik araca 38 tane öğrenci bindiriliyor. Servisin kapılarını iki kişi iterek açıyor, balata kokusundan arabaya girilmiyor.”

Muhtarlar, servis araçlarının ruhsatında belirten koltuk sayısından fazla öğrenci taşındığı, araçların genel bakımının kötü olduğu, servislerin öğrencileri almaları gereken yerden değil farklı noktalardan aldıkları, koltuk sigortalarının olmaması ve emniyet kemerlerinin olmaması gibi konularda şikayetlerini belirttiler. Bazı muhtarlarda geçen yıl ilköğretim öğrencilerini taşıyan firmanın çok sayıda eksikliği olmasına rağmen bu yıl yine aynı firmaya bu işin verilmesine tepki gösterdiler. İlköğretim öğrencilerini taşıyan servislerin eksikliklerinden dolayı yazılan cezaları az bulan bazı muhtarlar ise, denetimlerin sıklaştırılmasını istediler.

Muhtarlardan öğrenci servislerinin eksiklikleri hakkında gelen şikayetler üzerine Kaymakam Gözen, bu konuya bizzat kendisinin el atacağını ve kısa sürede çözüme kavuşturacağını söyledi.

SERVİSLERE DENETİMLER ARTACAK

Bütün servislerin denetlenerek bir rapor hazırlanacağını belirten Kaymakam Gözen, “10 gün içerisinde arkadaşlarımız bütün hatları gezecekler, özel öğretim, ortaöğretim, ilköğretim hepsini denetleyecekler. Ahmet’in firmasını denetle Mehmet’in ki denetleme, yok öyle yağma, hepsini istiyorum. Hepsinin de eksiğine gediğine işlem yapılacak. Şunu da söyleyeyim, hiç kimse ne hışmımızdır, ne de hasmımızdır. Bu iş devletin parasını verdiği iş, devletin hak ettiği şekilde, vatandaşımızın hak ettiği şekilde yerine getirilecek” dedi.

Devlet parası ile iş yapanın işini de düzgün yapacağını vurgulayan Gözen, “Devlet parası ile iş yapıyorsan hizmetini de dört dörtlük almalısın. Servis araçlarını ilçeye girerken denetlememiz yetmiyor, jandarma kontrol noktasında denetim yapmak işi çözmüyor. Servisler zamanında öğrenciyi alması gereken yerden alıp, bırakması gereken yere bırakmalıdır.

Muayeneden geçmesi bizim için önemli değil, bizim muayenemizden geçmesi önemli. Bizim muayenemizden geçmiyorsa, ‘bu aracı değiştir’ diyeceğiz. Muhtarlarımızda bize yardımcı olsun, aksama olan yerleri derhal bize bildirin. Bizim denetimlerle, durumu tespit etmemiz gerekli. Ha o noktaya gidiyorsa da sözleşmesini feshetmemiz gibi bir yol var.” diye konuştu

Toplantıya Kaymakam Mitat Gözen başta olmak üzere Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Çiftçi, Emniyet Müdürü İrfan Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, il genel meclisi üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

Toplantı sonunda Kaymakam Mitat Gözen, Öğretmenevindeki yemekte muhtarlarla bir araya geldi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.