Devletin şefkat eli

Çorum’da Vali Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla 92 yaşındaki Hasan Amca’nın evinde tadilat yapıldı.

16 Haziran 2023 Cuma 23:31
Devletin şefkat eli

Çorum’da Vali Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla 92 yaşındaki Hasan Amca’nın evinde tadilat yapıldı.

Gülabibey Mahallesi’nde bulunan ikametgaha Vali Mustafa Çiftçi ve beraberinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, İl Sağlık Müdürü, İHH İnsani Yardım Vakfı Çorum Şube Temsilcisi, Beşir Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çorum Şube Temsilcisi ve Gülabibey Mahallesi Muhtarı tarafından 2 Haziran’da hane ziyareti gerçekleştirildi.

Yapılan ziyarette; yaşlı vatandaşın yaşadığı evin yaklaşık 60-70 yıllık eski bir bina olduğu, özellikle son günlerde yağan aşırı yağmurlar sebebiyle çatısının aktığı, duvar boyalarının eskidiği ve evin içindeki elektrik tesisatında onarımın yapılması gerektiği tespit edildi.

Vali Çiftçinin talimatıyla; Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hasan Belli’nin nezaretinde evin çatısı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkanlarıyla onarıldı. Evin içerisindeki boya işleri Çorum İl Özel İdaresi’nce yapıldı. Çorum Gül Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yürütülmekte olan ‘Gönülleri Onarıyoruz’ Projesi kapsamında evin elektrik tesisatında gerekli onarım işleri gerçekleştirildi.

Yapılan tüm bu işlemlerden sonra, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülmekte olan ‘Vefa Evde Bakım Projesi’ ekipleri tarafından a evin genel temizliği ve yerleşimi yapılarak, Hasan Amca’nın bundan sonraki ikametinin daha rahat ve uygun şartlarda devam etmesi sağlandı.

Tadilat sonrası Vali Mustafa Çiftçi beraberindeki heyet ile Hasan Amca’nın evini tekrar ziyaret etti, yapılan tadilatları yerinde inceleyerek hayırlı olsun temennisinde bulundu.. Hasan Amca Vali Çiftçi’ye ilgi, alaka ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Yapılan açıklamada, “Devletimizin şefkatli eli şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın üzerinde olmaya devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-06-17 10:40:22

İlkokuldayım, basketbola merak sardım. Ünlü bir markanın basketbol ayakkabısını çok istiyordum. Anneme ille de bu ayakkabıyı istiyorum dedim. Oğlum o ayakkabıyı alırız ama sınıfımda botu olmayan öğrencim var, kış geldi, sana bu ayakkabıyı alırsak ona bot alamayız, daha ucuz bir şey seç dedi. Peki dedim, başka ayakkabı aldık. Yıllar sonra sanayide arabama ufak bir bakım yaptıracağım. Girdiğim dükkan o öğrencilerinden birininmiş. Para alamam, annen bize çok hayır yaptı dedi. Abi bilmiyordum ama parayı alacaksın, yoksa dükkanına bir daha
girmem dedim. Kıssadan hisse: sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek. Haberi anlarım, reklam devri ama boy boy fotoğrafları yakıştıramadım.

Avatar
Mert 2023-06-17 21:00:53

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02KR8jQ5CBvzQj8krannMYYgkE6nHtT6i1Zu53cRdPUkZkXYC389douxkZmkVtotrAl&id=100007535222773&mibextid=Nif5oz

Bu Vali bey o Vali Bey mi.